9 august 2012

Satisfactia sexuala: Invata-l pe partener ce trebuie sa faca!





Sunt multe femei care se plang de insatisfactie sexuala, fie ca sunt intr-o relatie stabila sau chiar casatorite. De cele mai multe ori insa la baza acestei insatisfactii se afla o lipsa de cunoastere a propriei lor anatomii si o teama inexplicabila de a comunica partenerilor lor ceea ce isi doresc si ceea ce le poate duce pe culmile placerii. Iata cateva sfaturi in acest sens.

• Explica-i diferentele. Marea majoritate a femeilor nu pot atinge orgasmul doar prin simplu contact sexual, avand nevoie si de stimulare clitoridiana directa. In ciuda faptului ca majoritatea stiu ca acest tip de stimulare duce la orgasm in timpul masturbarii, cele mai multe femei (dar si barbati) ignora acest lucru in timpul actului sexual. Barbatii devin mai buni amanti atunci cand ajung sa inteleaga aceasta realitate si nu se mai incred in miturile urbane pe care le invata de mici, lucru pe care daca nu il realizeaza, va trebui sa i-l explici.

• Nu te grabi! Desi acest interval de timp variaza de la o persoana la alta, barbatii au nevoie in general de 4 minute pentru a atinge orgasmul in timp ce femeile au nevoie de 11. Sunt 11 minute insa de stimulare si nu doar de contact sexual, de aici si importanta preludiului si a stimularii punctelor erogene. Prin urmare, partenerul tau nu va fi niciodata un amant bun si nu te va satisface sexual daca va veti grabi sa incheiati cat mai repede actul.

• Nu simula orgasmul. Potrivit statisticilor, nu mai putin de jumatate din femeile din lumea civilizata simuleaza orgasmul in timpul actului sexual. Motivele sunt diverse dar nu acestea conteaza acum. Ceea ce conteaza este faptul ca simuland, nu il vei ajuta deloc pe partener sa isi imbunatateasca arta de a face dragoste.

• Discuta despre sex. Pentru multi sexul este un topic de discutie tabu. Nu ar trebui sa fie asa, ba chiar dimpotriva, e important sa discutati amandoi despre ceea ce va place si ce nu, despre lucrurile care va excita sau nu.

• Alege bine momentul discutiei. Nu discuta insa despre insatisfactia ta atunci cand sunteti in pat. Psihologic, risti sa creezi in mintea partenerului tau o asociere negativa fata de locul care ar trebui sa fie unul al placerilor si nu al tristetii. Discutiile despre sex trebuie sa le purtati intr-un loc sigur dar nonsexual precum bucataria, la momentul potrivit si niciodata atunci cand unul dintre voi este stresat, prea obosit sau suparat.

• Ofera-i instructiuni verbale si nonverbale. Discutia nu se opreste insa aici. E important ca si in timpul actului sexual sa ii oferi partenerului instructiuni si rugaminti. Ii poti comunica dorintele sale si ghidandu-l spre locurile care te excita mai mult.

• Complimenteaza-i reusitele. Multi oameni gem in timpul actului sexual. Impreuna cu cresterea ritumului repsiratiei, aceste gemete sunt o forma de a-i comunica partenerului ca te simti bine si ca se afla pe drumul cel bun. Nu trebuie sa te rezumi insa la acestea, poti sa ii comuni si verbal atunci cand te simti bine, chiar sa il complimentezi cand te stimuleaza asa cum iti doresti. Il vei ajuta astfel sa scape putin de stres si sa se dedice suta la suta actului in sine.

2 comentarii:

Raoul spunea...

Tot ce ai scris mai sus se poate aplica doar daca ai un partener deschis spre a discuta si fara preconceptii si false pudori sau care roseste la simpla punere in discutie a cuvantului sex.;)

Unknown spunea...

Sunt de acord cu ceea ce ai scris intradevar mai sunt si persoane la care le este rusine sa vorbeasca deschis cu partenerul dar in ziua de azi acest lucru in majoritatea relatiilor nu mai e o rusine,parerea mea este ca e bine sa vorbesti cu partenerul tau despre ce iti place si ce nu iti place in dormitor acest lucru te ajuta sa te simti bine tu cat si partenerul.

Trimiteți un comentariu