22 aprilie 2012

Iubirea si proba timpului




Cand suntem cu persoana iubita, percepem altfel notiunea de timp. Dar iubirea romantica (altfel spus – iubirea aceea idealizata!) nu rezista de cele mai multe ori probei timpului. Unele studii pe aceasta tema ar putea sa ne indemne sa gandim de doua ori, inainte de a ne arunca cu capul inainte intr-o relatie.
                                                                       
Chiar daca ne place sa credem ca iubirea romantica are un caracter natural si universal, in realitate lucrurile nu stau chiar asa. Dragostea nu era considerata in trecut un element esential in cadrul casatoriei. Chiar si in prezent, in anumite societati si culturi orientale, casatoriile sunt rezultatul unor aranjamente sociofamiliale. Acestea pot fi incheiate cand persoanele implicate sunt inca copii, sau chiar inainte de a se naste.

Sentimentele viitorilor soti nu sunt luate in considerare, ceea ce conteaza sunt interesele familiei sau ale comunitatii respective. Altfel spus, tinerii nu sunt destul de maturi ca sa ia o decizie desteapta! Dragostea este oarba!


Dar ce spun studiile de psihologia iubirii despre evolutia unei relatii de dragoste odata cu trecerea timpului? Sociobiologul D.M.Buss (1988) a facut un studiu privind atractia erotica, pe un esantion de 10.000 de barbati si femei din intreaga lume. Concluziile cercetarii au fost acelea ca atractia erotica urmareste activitatea de reproducere a speciei si apare in functie de strategiile de reproducere. Strategiile barbatilor si ale femeilor nu sunt simetrice ci complementare.

Femeile pot da nastere unui numar limitat de copii si de aceea sunt interesate mai degraba de resursele si mijloacele barbatilor, de maturitatea lor, de spiritul lor productiv si creativ, care-i fac capabili sa le protejeze pe ele si pe copiii lor. In schimb, barbatii pun mai degraba accentul pe capacitatile reproductive ale femeilor, conferite de tinerete, frumusete si sanatate.

Altfel spus, si omul este un animal daca – atunci cand se arunca intr-o relatie – el, de fapt, inconstient, este interesat de reproducerea speciei… Noroc ca mai exista si semeni de-ai nostri “constienti”, care au inventat pilula anticonceptionala!


Daca unele relatii de dragoste sunt inca de la debut susceptibile sa se destrame foarte repede, nici relatiile stabile care ajung in final la casatorie, nu rezista intotdeauna probei timpului. Cel mai adesea se ajunge la divort in tarile dezvoltate. Astfel, specialistii estimeaza ca in Statele Unite jumatate din casatoriile incheiate sunt menite sa ajunga la divort.

Dupa cum evolueaza lucrurile, nu ne-ar mira ca, intr-un viitor apropiat, si la noi in tara din trei cupluri doua sa se destrame, inainte de a deveni perfect normal sa prevedem ca toate cuplurile vor ajunge mai devreme sau mai tarziu la divort. In acel moment, cui ii vor mai folosi statisticile?

Relatiile amicale



Suntem prin definitie fiinte sociale, nu putem trai singuri, izolati de lume. Depindem de altii nu numai din punct de vedere “economic”, ci si din nevoia de a interactiona cu ei prin schimburi afective si de informatii.

Cat de vitale sunt pentru om relatiile de dragoste si prietenie? Ce spun despre acest subiect studiile de psihologia iubirii? Specialistii, dupa studii elaborate, au ajuns la concluzia ca orice om, pentru a supravietui, are nevoie de o portie cotidiana de relatii amicale. Tendinta noastra de a relationa cu ceilalti este naturala si universala, si ea imbraca forme si profunzimi diferite, care se exprima prin gradul de intimitate.

E. Hall a aratat ca fiecare individ se gaseste in centrul unei serii de cercuri concentrice care determina distantele potrivite pentru fiecare tip de relatie. Distanta intima este de la 0 la 50 cm, iar ceea personala de la 50 cm la 1.20 m. In continuare, pana la 3,60 m putem vorbi de distanta sociala si dincolo de aceasta de distanta publica.

Distanta intima este cea mai protejata. O rezervam celor apropiati, prietenilor asa zisi “intimi”. Dar – prin conventie sociala – acceptam in preajma noastra si unele persoane straine de care avem nevoie, in virtutea profesiunii lor. Chiar daca suntem pudici, nu ne deranjeaza sa ne dezbracam in fata unui medic sau maseur, spre exemplu. Ezitam poate sa impartasim un secret unui prieten, dar in fata psihologului ne deschidem sufletul.

Cand cineva ne invadeaza spatiul nostru intim, ne retragem corpul in mod reflex si incercam sa marim distanta. De aceea in spatii inchise, cum ar fi liftul sau metroul, simtim o senzatie de disconfort. Nu putem face nimic in aceasta situatie, decat sa afisam indiferenta si ignorare, tocmai pentru a evita o apropiere si mai mare.

Ne place sa avem cativa prieteni mai apropiati, dar incercam sa intretinem cu ei relatii de intimitate optima, adica nici prea apropiate, dar nici prea distante. Pe de o parte nu ne place indiscretia, pe de alta parte ne simtim aiurea cand ni se pare ca nu primim atentia necesara. Facem tot posibilul sa pastram echilibrul intr-o relatie, printr-un joc de du-te vino, cu apropieri si distantari.

Insasi dragostea ludica este un joc in care, prin tatonari, testam reactia celuilalt si incercam sa aflam cat de mult ne putem apropia de partener, care este distanta optima. Daca un coleg de serviciu nu ne place, nu ii vorbim la per tu si suntem extrem de politicosi, pentru ca politetea e o conventie sociala pe care o aplicam mai degraba strainilor, tocmai pentru a-i tine la distanta.

Exista diferente intre oameni, unii sunt mai degraba reci, altii sunt foarte calzi si apropiati. Diferente exista si de la un popor la altul. Nord americanii si germanii sunt mai distanti in comparatie cu mediteraneenii sau sud americanii.

Mediul in care traim, ne influenteaza modul in care ne apropiem sau ne distantam in relatiile cu ceilalti. In orasele mari, oamenii sunt mai atenti in supravegherea distantelor si mai precauti fata de imaginea lor personala, tocmai din cauza aglomeratiei. Daca apropierea fizica de multe ori nu o putem evita, incercam sa cream macar o distantare prin atitudine, afisand o indiferenta sau bunavointa studiata, de complezenta.

Sociologul Alexander a emis ipoteza ca nu putem fi fericiti daca existenta noastra nu este alimentata de – macar – trei sau patru relatii intime. Mai mult, o societate nu este sanatoasa daca oamenii nu intretin doua sau trei legaturi personalizate, daca nu chiar profunde, in fiecare etapa a vietii lor.

Conform unor studii mai recente, reteaua de relatii a unui individ cuprinde intre 24 si 40 de persoane, dintre care 9 sau 10 sunt relatii personalizate: doi prieteni apropiati, doi amici, doi colegi de munca, etc. Cei care sunt in deficit la capitolul relatii isi compenseaza nevoia contactelor cu semenii stand la taclale cu vecinii sau vanzatorii din cartier. Cei care traiesc singuri au cel mai adesea un animal de casa, tocmai datorita nevoii de schimb afectiv.

Impactul extraordinar pe care l-au avut telefonul mobil si Internetul in ultimii ani se explica prin nevoia oamenilor de a interactiona, de a face schimburi de informatii si schimburi afective. Oamenii sunt in general mai ocupati ca in trecut, poate ca si mai comozi si mai dependenti de televizor, de aceea nu prea au timp sa se intalneasca prea des cu prietenii si cunostintele.

Un telefon sau un mesaj pe e-mail are tocmai rolul de a mentine o relatie, de a o intretine. Multi tineri, dar nu numai, pierd ore intregi pe chat sau forumuri, flecarind de una, de alta. Ei se simt in siguranta pentru ca nu au cu interlocutorii decat o relatie de comunicare, nu si o apropiere fizica, deci spatiul lor intim este protejat de o eventuala invazie nedorita din afara.

Posibilitatea pastrarii anonimatului ii elibereaza de inhibitii si de teama ca imaginea lor publica ar putea fi afectata. Fac schimburi de informatii, dar si afective, atunci cand flirteaza. Convorbirile cu anonimii de pe chat sunt importante pentru ca umplu un gol si satisfac nevoia de a stabili relatii. Ele devin daunatoare doar daca inlocuiesc in totalitate relatiile face-to-face, care presupun si apropiere in plan fizic.

Ce parere ai de aceste concluzii furnizate de specialistii in psihologia iubirii? Ce rol joaca in viata ta relatiile amicale, de prietenie sau de dragoste? Posteaza mai jos comentariul tau.




Terapia prin shopping



Motto: La femei, punctul G se afla la sfarsitul cuvantului SHOPPING.

Te-ai certat cu iubitul si stai cu atentia incordata spre telefonul mobil asteptand sa te sune sau macar sa-ti trimita un mesaj? Daca o sa continui tot asa, in curand o sa te apuce plansul! Nu ca ar fi ceva rau in asta. O portie de plans “sanatos” este o metoda eficace de a te elibera de tensiunile acumulate. Femeile au norocul ca pot sa planga, cu barbatii lucrurile sunt ceva mai complicate. Ei cred ca lacrimile sunt un semn de slabiciune, care le efecteaza imaginea lor de “macho”.

Dar destul cu vaicarelile! Hai sa incerci sa iesi din starea asta! Si ce ar putea acum sa te bucure mai mult decat mersul la cumparaturi? Alergatura prin magazine te va ajuta sa faci miscare si in acelasi timp sa te concentrezi pe altceva. Ce ar fi daca ti-ai schimba look-ul? Parca te-ai plictisit de culoarea parului tau si n-ar strica sa-ti schimbi si tunsoarea. Hai in magazine sa vedem ce culoare de vopsea sa-ti iei, ce anume te-ar avantaja! Sau hai la coafor, mai schimbi o vorba cu fetele de acolo si ai sa uiti de suparare.

Nu ti-ar strica nici ceva haine noi. Hoinareala prin magazine si orele pierdute in cabinele de proba, incercand sa gasesti ceva care sa te puna cat mai mult in valoare este o sursa nelimitata de satisfactii. Nu e nici o problema daca nu ai bani. Cine spune ca neaparat trebuie sa cumperi ceva? Probatul bluzelor, rochiilor, etc. este si asta si un mod de a-ti satisface nevoia de frumos, de a te concentra mai mult pe propria persoana. Te va ajuta sa te simti mai bine in propria piele si-ti va da mai mult curaj. Daca ai gasit ceva care iti place la nebunie, dar e cam scump pentru bugetul tau, s-ar putea ca problema cu iubitul sa treaca pe planul doi. O sa-ti chinui mintea cum sa faci sa-l cumperi neaparat.

La cumparaturi poti sa mergi singura, dar daca ai o prietena care se arata dispusa sa te insoteasca, cu atat mai bine. Poti astfel sa schimbi pareri cu ea, sa faci chiar glume sau pur si simplu sa flecaresti despre nimicurile vietii cotidiene. Barfe marunte, una, alta, bla, bla, bla… si in curand ai sa vezi viata cu alti ochi. O sa devii mai optimista si fie ce-o fi! Viata merge inainte, nu e sfarsitul lumii.

Acum, cand ti-ai schimbat look-ul, parca ai inceput sa ai o parere mai buna despre tine. Te admiri in oglinda si iti inchipui ce fata o sa faca El cand o sa te vada astfel. Mirarea si admiratia din privirea lui sunt nepretuite. Si merita toti banii, crede-ma! Schimbarea de look este un secret al femeilor – gen Madona, Cher, Pamela Anderson – care, desi au varste de mamici trecute de prima tinerete, sau chiar de bunici, inca reusesc sa aprinda imaginatia barbatilor.

Specialistii sunt de parere ca mersul la cumparaturi este o metoda excelenta de a ne elibera de stres, pentru ca ne scoate din starea de monotonie. Contrar opiniei generale, nu numai agitatia vietii cotidiene genereaza stres. Plictiseala este si ea la fel de daunatoare, pentru ca produce tensiuni si frustrari. Chiar daca nu avem nici un chior in buzunar, putem sa colindam magazinele, pur si simplu ca sa ne “clatim ochii” vazand ceva frumos, care sa ne dea o stare de buna dispozitie.

Practica demonstreaza ca mersul la cumparaturi e adevarata terapie. E o metoda de a face miscare si de a ne relaxa psihic. In plus, ne ajuta sa depasim starea de depresie, atunci cand suferim din dragoste. Shopping-ul ne face sa fim mai optimisti, sa privim spre viitor si sa lasam in urma trecutul.

Modelul triunghiular al dragostei



R. J. Sternberg (1986) propune o tipologie a dragostei in cuplu care se bazeaza pe trei componente:

Intimitatea (intimacy) – caracterizata prin atasamentul reciproc si trairi asemanatoare ale partenerilor. Intre acestia exista o buna comunicare si cunoastere reciproca, o grija ridicata fata de trairile si nevoile celuilalt. Cei doi parteneri isi impartasesc unul altuia atat experientele afective, cat si bunurile pe care le poseda si fac acest lucru in mod natural si spontan, in numele dragostei care ii leaga.

Pasiunea – caracterizata prin implicarea sentimentala, atractia fizica si relatii intime.

Angajamentul rational (decision – commitment) – bazat pe o serie de factori rationali, luarea unor decizii pe termen lung sau scurt, respectarea hotararilor luate, asumarea unor responsabilitati legate de persoana iubita si de relatia cu aceasta.

Fiecare din cei trei poli ai relatiei (intimitatea, pasiunea si angajamentul rational) se caracterizeaza printr-o anumita intensitate. In plus, intre cei trei poli poate exista sau nu un anumit echilibru.

Spre exemplu, sunt cupluri in care mai puternica este pasiunea si atractia fizica intre cei doi, fara ca ei sa-si faca prea multe planuri de viitor impreuna si fara a-si asuma prea multe responsabilitati.

Asa cum exista cupluri care functioneaza mai mult datorita unor angajamente pe care cei doi le-au luat in comun – cum ar fi casatoria si cresterea copiilor – si in care pasiunea initiala nu mai este atat de puternica.

Psihologia iubirii ( conform analizei lui R. J. Sternberg) noteaza faptul ca stabilitatea unui cuplu si a dragostei depinde in mare masura de intensitatea celor trei poli, dar si de echilibrul dintre acestia.

Exista cupluri echilibrate, dar mai mult sau mai putin intense, asa cum exista si cupluri dezechilibrate, in care unul din poli este mai puternic decat celelalte.

Ce parere ai despre subiectul pus in discutie? Cum ai caracteriza relatia ta de dragoste din perspectiva propusa de psihologia iubirii? Posteaza mai jos comentariul tau.


Trasaturile pasiunii



Cand te indragostesti, este ca si cum ai cadea accidental, dupa ce ai alunecat pe o coaja de banana. Nu esti pregatit dinainte pentru ce o sa urmeze si totul se petrece cu o repeziciune care scapa controlului. Nu intamplator, in franceza si in engleza se folosesc pentru “a se indragosti” verbele “tomber amoureux” si “to fall in love”.

Desi starea de indragostire este una complexa, ea poate fi recunoscuta prin cateva trasaturi specifice:

Rapiditatea si imprevizibilitatea
Atractia pentru o persoana anume demareaza rapid si incontrolabil. Se vorbeste adesea de „dragoste la prima vedere” (coup de foudre).

Existenta unui obiect al iubirii
De obicei o persoana de sex opus, fata de care indragostitul simte o atractie globala, care este insa neaparat orientata sexual. Aceasta persoana este perceputa ca fiind “atragatoare” prin anumite trasaturi fizice, intelectuale si comportamentale. Se oserva adesea o oarecare asemanare intre parteneri, ceea ce demonstreaza importanta afinitatilor in stabilirea relatiilor de dragoste si prietenie. Dar cel mai des, farmecul si unicitatea obiectului iubirii tine de un ansamblu dificil de analizat. De aceea dragostea este adesea comparata cu o magie care apropie doi oameni.

Tensionarea rapida
Prezenta persoanei iubite sau numai gandul la ea declanseaza rapid o stare de tensiune si o atractie erotica, de cele mai multe ori inexplicabila din punct de vedere rational. Nu intamplator se spune ca “dragostea are ratiunile ei, pe care ratiunea nu le cunoaste”.

Implicarea privilegiata si exclusiva
Relatia cu persoana iubita devine in scurt timp una privilegiata, chiar exclusivista. Celelalte relatii (de munca, de prietenie, familiale) trec pe plan secundar. Cei doi isi continua relatia de iubire chiar in profida constrangerilor sociale, profesionale, culturale, religioase, etc. daca acestea exista.

Dorinta ca sentimentele sa fie reciproce
Indragostitul are permanent in minte imaginea persoanei iubite, se simte frustrat cand nu este cu ea, este puternic atras spre ea, reactioneaza rapid la contactul cu ea si – pentru ca apropierea sa se poata produce – e nevoie ca sentimentele lui sa fie impartasite si de cealalta persoana.

Idealizarea persoanei iubite
Persoana iubita apare in imaginatia indragostitului idealizata. De aceea se spune ca “dragostea este oarba”.

Toate aceste „simptome”, asa cum apar ele descrise de psihologia iubirii ne ajuta sa ne dam seama ca ne-am indragostit, atunci cand ne intalnim prima oara in viata cu acest sentiment sublim, iubirea.

De multe ori – sub masca prieteniei – se poate ascunde iubirea, atunci cand prietenia aluneca usor, pe nesimtite, spre sentimente orientate sexual, erotice. Fapt ce poate parea coplesitor daca trairile noastre nu rezoneaza cu cele ale persoanei iubite.

Sunt multe cupluri formate din colegi de clasa, care – dupa niste ani petrecuti impreuna pe bancile scolii – ajung sa se indragosteasca. Aici nu mai e “dragostea la prima vedere”, ci un sentiment care se formeaza in timp. Dar si in acest caz, trezirea este brusca, adica momentul in care realizezi ca te-ai indragostit te poate surprinde.
Crezi ca psihologia iubirii ne poate ajuta sa intelegem relatiile de dragoste din viata noastra? Sau ti se pare ca iubirea e un sentiment mult prea complex pentru a putea fi analizat din perspectiva rationala? Este necesara si utila o astfel de analiza, chiar daca ea nu ofera raspunsuri la toate intrebarile? Posteaza mai jos comentariul tau.

De ce sunt femeile de neinteles





De ce sunt femeile de neinteles? Pentru ca sunt pline de contradictii, una afirma si alta fac. Iata cateva exemple despre cat de inconsecvente pot fi femeile:

– Desi femeile isi doresc cel mai mult iubire, admiratie si romantism, isi aleg barbatul in functie de “securitatea materiala” pe care acesta le-o ofera.
– Desi securitatea materiala este extrem de importanta pentru ele, mai tot timpul fac risipa de bani cumparandu-si haine scumpe.
– Desi tot timpul isi cumpara haine scumpe, niciodata nu au cu ce sa se imbrace.
–Desi se plang ca nu au cu ce sa se imbrace, tot timpul se imbraca frumos.
– Desi tot timpul se imbraca frumos, spun ca haina pe care o poarta este “doar o vechitura”.
– Cu toate ca zic ca este “doar o vechitura”, asteapta ca tu sa le faci complimente.
– Desi tu incerci sa le faci complimente, ele nu te cred.
– Desi nu te cred, asteapta din partea ta vesnica admiratie, iubire, romantism.

Si uite asa intri intr-un cerc vicios, din care nu mai scapi. Dovada ca femeile actioneaza conform unei logici interioare – numai de ele stiuta – si ca raman totusi consecvente in inconsecventa lor.



Femeile considera ca barbatii sunt precum pantofii:

- cei care iti plac, te costa …
- foarte putini merita pastrati mai mult de un sezon …
- daca nu ii iei potriviti, s-ar putea sa te bata …
- cei comozi nu te atrag, iar cei care te atrag nu vor sa intre …
- oricat le-ai face, nu devin mai maleabili …
- unul singur nu e de ajuns decat pentru cenusarese …
- unii chiar merita lasati la usa …
- toata lumea te judeca in functie de ei …
- alte femei te invidiaza pentru ai tai, iar tu invidiezi alte femei pentru ai lor …
- cei mai atractivi sunt deja luati…
- toti trebuie calcati in picioare !

Citate amuzante despre dragoste



*Este sexul un lucru murdar? Doar daca e facut cum trebuie.

*Dragostea este raspunsul. Dar – in asteptarea raspunsului – sexul ridica cateva intrebari interesante.

*Sexul intre un barbat si o femeie poate fi minunat, cu conditia sa fie vorba de barbatul potrivit si femeia potrivita.

*Nu criticati masturbarea. E sex cu cineva pe care il iubesti.

*In dragoste e ca la bridge. Daca nu ai o partenera buna, e bine sa ai macar o mână buna…

*Viata mea amoroasa e praf. Ultima oara cand am fost intr-o femeie s-a intamplat in timp ce vizitam Statuia Libertatii…

*Azi e o zi absolut nefasta. M-am sculat de dimineata, am luat camasa si i s-au rupt doi nasturi. Am pus mâna pe servieta – i s-a rupt mânerul. Acum ma tem sa mai merg la WC…

*Sunt un amant asa de bun pentru ca exersez de unul singur…”

*Creierul? E al doilea organ favorit al meu…

*Bisexualitatea iti dubleaza sansele sa obtii o intalnire sambata seara…

*Am sa va dau un exemplu remarcabil despre contraceptia orala. Am rugat-o pe fata asta sa se culce cu mine si ea a spus: NU.

*Omul e facut din doua parti: minte si corp. Dar corpul lui are parte de mai multa distractie.

*Sexul fara dragoste este o experienta fara sens, dar atata timp cat ai parte de aceasta experienta lipsita de sens, e al naibii de bine!”

*Am niste copii superbi. Slava domnului ca m-a înselat nevasta-mea…

*Pâna in noaptea nuntii, nevasta-mea se temea de întuneric. Dupa aia m-a vazut pe mine gol si de atunci se teme si pe lumina…

*Nevasta mea este cea mai nepriceputa bucatareasa. Noi ne spunem rugaciunea întotdeauna DUPA cina…

*Eu si sotia mea am trait fericiti 20 de ani. Apoi ne-am întâlnit…

*Odata cineva ne-a furat masina. Mi-am întrebat nevasta daca a vazut cumva cum aratau hotii. Mi-a raspuns ca nu, dar ca a notat numarul masinii…

*Într-o zi, imi sun sotia si ii spun: Draga mea, ma gândeam la tine si m-a lovit brusc o pofta nebuna sa facem dragoste. La care ea intreaba: Dar cine-i la telefon?

*La mine acasa, eu sunt seful. Sotia mea e doar cea care ia deciziile.

*Casatoria inseamna moartea tuturor sperantelor….

*Când eram copil, parintii mei se mutau foarte des dintr-o casa în alta, dar eu i-am gasit de fiecare data…

(citate de Woody Allen)



Dupa atatia ani, am realizat ca am judecat gresit in privinta Evei. Este mai bine sa traiesti cu ea in afara Raiului, decat in Rai fara ea. (Mark Twain)

“Amorul este ca numarul pi in matematica: real, irational si foarte important. (Lisa Hoffman)

“Daca dragostea este raspunsul, pot sa reformulez intrebarea?” (Lily Tomlin)

“Gravitatia nu e responsabila de atractia dintre oameni. [Gravitation is not responsible for people falling in love.]” (Albert Einstein)


“Hotii iti cer banii sau viata; femeile le vor pe amandoua.” (Samuel Butler)

“Femeile sunt pasionate de matematica. Isi impart varsta la 2, dubleaza pretul hainelor si adauga intotdeauna 5 ani la varsta prietenei cele mai bune.”(Marcel Achard)

“Orice barbat insurat stie de ce un taifun nu poate purta decit numele unei femei .” (Art Buchwald)

“Casatoria este triumful imaginatiei asupra inteligentei. A doua casatorie este triumful sperantei asupra experientei. “(Oscar Wilde)


“Uneori ma intreb daca barbatii si femeile chiar se potrivesc. Poate ca ar trebui sa locuiasca in vecinatate si doar sa se viziteze din cand in cand.” (Katharine Hepburn)

“Tine ochii bine deschisi inainte de casatorie si pe jumatate inchisi dupa.” (Benjamin Franklin)

“Cand un barbat iti fura sotia, cea mai buna razbunare este sa il lasi sa o pastreze.” (Sacha Guitry)

“Dragostea: nebunie temporara, vindecabila prin casatorie.” (Ambrose Bierce)


“Barbatii au descoperit focul, dar femeile au descoperit cum sa se joace cu el.” (Sarah Jessica Parker )

“Dragostea este un ocean de emoţii complet inconjurat de cheltuieli.” (Thomas Dewar Weldon)

“Dragostea este efortul pe care il face un bărbat pentru a se mulţumi cu o singură femeie.” (Paul Geraldy)

“Dragostea este autoamăgirea pe care o fabricăm pentru a justifica incurcăturile de care avem parte pentru a face sex.” ( Dan Greenburg)


“Singurul loc unde barbatii le cer femeilor sa aiba profunzime este decolteul. “ (Zsa Zsa Gabor)

“Sarutul este o cerere facuta la etajul doi, pentru a afla daca etajul unu este liber.” (Alphonse Karr)

“Sexul este pretul pe care femeile il platesc pentru casnicie. Casnicia este pretul pe care barbatii il platesc pentru sex. “ (Allan si Barbara Pease)

“Sexul este unul din lucrurile cele mai bune si mai folositoare, care se pot cumpara cu ajutorul banilor. (Tom Clancy)


“Femeile sunt capabile sa simuleze orgasmul, dar barbatii sunt capabili sa simuleze intreaga relatie.” (Sharon Stone)

“Cand faci sex, e ca atunci cand joci bridge. Daca nu ai o partenera buna, macar sa ai o mana buna.” (Woody Allen)

“Dumnezeu a creat sexul. Preotii au creat casatoria.” (Voltaire)

“Viata este ca si iubirea; intreaga ratiune este impotriva ei si toate instinctele sanatoase pentru.” (Samuel Butler)


“Razboiul sexelor este singura conflagratie mondiala in care combatantii celor doua tabere dorm noapte de noapte in acelasi pat”. (Quentin Crisp)

“Femeile si pisicile fac intotdeauna doar ce le place. Barbatii si ciinii ar trebui sa accepte acest lucru si sa-si vada de treaba lor. “ (Robert A. Heinlein)

“Nimeni nu poate castiga razboiul sexelor. Exista prea multa fraternizare cu inamicul.” (Henry Kissinger”)

“Daca dragostea este intreaga istorie a vietii unei femei, pentru un barbat ea este doar un episod.”(Germaine de Stael)


“Casatoria este o fortăreaţă asediată: cei care sunt afară vor să intre, cei care sunt inăuntru nu ştiu cum să iasă.” (Jules Payot)

“Sexul este pretul pe care femeile il platesc pentru casnicie. Casnicia este pretul pe care barbatii il platesc pentru sex. “ (Allan si Barbara Pease)

“Femeile au nevoie de un motiv pentru a face sex. Barbatii au nevoie doar de un loc.” (Billy Cristal)

“Dragostea e sentimentul care vine in galop şi dispare in varful picioarelor.” (Tudor Muşatescu)

“Toate femeile sunt bune – bune de nimic sau bune la ceva.” (Miguel De Cervantes)

Ce gandesc femeile



Intre ce spun si ce gandesc femeile este o mare diferenta.:

Ea spune: Tu vrei
Ea vrea sa spuna: Tu vrei

Ea spune: Avem nevoie de lucrul asta.
Ea vrea sa spuna: Eu vreau lucrul asta!

Ea spune: E decizia ta…
Ea gandeste: E evident care e decizia corecta.

Ea spune: Fa asa cum vrei…
Ea vrea sa spuna: Ai sa platesti mai tarziu pentru asta!

Ea spune: Trebuie sa stam de vorba.
Ea vrea sa spuna: Trebuie sa ma plang…

Ea spune: Sigur… continua…
Ea gandeste: Sper sa se termine mai repede…

Ea spune: Nu, nu m-am suparat.
Ea gandeste: Sigur ca m-am suparat, imbecil ce esti!

Ea spune: Fii romantic, stinge lumina!
Ea gandeste: Nu vreau sa ma vezi dezbracata…

Ea spune: Bucataria asta e asa mica si incomoda…
Ea vrea sa spuna: Vreau o casa noua!

Ea spune: Vreau perdele noi…
Ea vrea sa spuna: Vreau alt covor, alta mobila, vreau sa redecorez toata camera…

Ea spune: Am nevoie de pantofi de mireasa…
Ea gandeste: Celelalte douazeci de perechi cumparate nu se asorteaza bine cu rochia…

Ea spune: Am auzit un zgomot…
Ea vrea sa spuna: Am observat ca esti pe jumatate adormit…

Ea spune: Ma iubesti?
Ea vrea sa spuna: Am de gand sa cer ceva mai scump…

Ea spune: Cat de mult ma iubesti?
Ea gandeste: N-o sa-ti prea placa cand o sa auzi ce-am facut azi…

Ea spune: Sunt gata in cateva minute.
Ea vrea sa spuna: Scoate-ti pantofii si poti sa tragi si un pui de somn pana sunt gata.

Ea spune: Crezi ca par grasă?
Ea vrea sa spuna: Spune-mi ca sunt frumoasă!

Ea spune: Trebuie sa inveti sa comunici.
Ea vrea sa spuna: Doar sa fii de acord cu mine.

Ea spune: Ma asculti sau nu?
Ea gandeste: Prea tarziu, n-am sa te iert…

Ea spune: Da
Ea vrea sa spuna: Nu

Ea spune: Nu
Ea vrea sa spuna: Nuuu!

Ea spune: Poate.
Ea vrea sa spuna: Nu.

Ea spune: Imi pare rau!
Ea vrea sa spuna: Tie o sa-ti para rau!

Ea spune: Iti place vaza pe care am luat-o?
Ea vrea sa spuna: N-ai decat sa te obisnuiesti cu ea.

Ea spune: Plange copilul?
Ea vrea sa spuna: Ar fi bine sa te dai jos din pat si sa te ocupi de el pana adoarme.

Ea spune: Nu ţip!
Ea vrea sa spuna: Ba da, ţip! Cred ca este foarte important ce am de spus!

Ca raspuns la intrebarea: Ce s-a intamplat, draga?
Ea spune: Nimic.
Ea gandeste: Aceleasi lucruri, ca de fiecare data.

Ea spune: Zau, nimic.
Ea gandeste: Doar ca esti idiot.

Ea spune: Nu vreau sa vorbesc despre asta.
Ea vrea sa spuna: Astept momentul potrivit ca sa te taxez pentru asta…

Ce gandesc barbatii





Ce gandesc barbatii

Un barbat analizeaza articolul nehotărât din limba româna:

“Stau si ma gandesc: oare e intamplator faptul ca tot ce denumeste ceva care te enerveaza sau te distruge pare a fi FEMININ? Si – pe de alta parte – tot ce te bucura si iti da un ţel in viata este de genul MASCULIN?

Voi, femeile, sunteti O canicula, O ploaie, O grindina, O furtuna, O tornada.

Noi, barbatii, suntem UN soare, UN timp frumos, UN paradis. Stau si ma uit, chiar nu aveti noroc: O bucatarie, O oala, O cratita, O matura, O mizerie.

Noi tragem UN pui de somn linistit intr- UN fotoliu confortabil… sau citim relaxati UN ziar, sau urmarim UN jurnal de stiri – asta daca nu veniti voi sa semanati O discordie, sa incepeti O cearta sau sa ne faceti O şicană…

Voi, femeile, va dati mari ca aveti O telecomanda, dar priviti la UN televizor, unde noi alegem UN post pe care il dorim (pentru a viziona UN thriller si nu O telenovela, cum ati vrea voi! ).

In trecut, pentru a face calcule aveati O numaratoare prapadita, noroc ca acum barbatii au inventat UN calculator!

Si ceea ce va defineste, sexul, tot UN sex se spune. Cand n-aveti chef, simulati O durere de cap… Iar cand va simtiti bine, traiti, nu-i asa, UN orgasm, iar daca o dati in bara va alegeti cu O frustrare…

Voi puteti avea O carte de credit, dar aceasta nu inseamna nimic fara UN cont.

Ce poate provoca O problema care se poate transforma intr- O catastrofa? O eroare de pilotaj, O pana de benzina, O proasta vizibilitate, O pana de curent.

Voi, ca sa ne inrobititi, vreti O casatorie, dar exista si eliberarea care este UN divort.

Este limpede ca limba romana a fost inventata de UN barbat , care nu v-a avut deloc la suflet!!!!


Ce spun barbatii (si ce gandesc ei in realitate):

- Te-am mai văzut cumva? ( Mamă, ce forme ai!)

-Ce rochie frumoasă ! (Decolteul mai ales…)

-Sunt o fire romantică. (Sunt sărac, nu te astepta la cadouri scumpe.)

-Am nevoie de tine! (M-am săturat să mă tot masturbez.)

-Eu sunt altfel decat ceilalti bărbaţi. (N-am mai pus-o cu nimeni până acum)

-Tu esti singura fată care contează pentru mine! (Esti singura care nu m-a respins.)

-Nu stiu dacă mă place. (Nu mă lasă să i-o pun.)

-As vrea să te cunosc mai bine. (O să am ce povesti prietenilor.)

-Arăţi asa de bine… (Mamă, ce ţi-as face!)

-E doar suc de portocale, mai bea unul! (Incă trei rânduri si o să fie cu picioarele după gâtul meu…)

-Ti-a plăcut? (Nu prea stiu cat de bun sunt in pat…)

-Cum sunt fată de ceilalti prieteni pe care i-ai avut? (Nu sunt chiar asa de dotat…)

-Mă iubesti? (Am făcut o tâmpenie si s-ar putea să afli.)

-Mă iubesti cu adevărat? (Am făcut o mare tâmpenie si s-ar putea să afli.)

-Cât de mult mă iubesti? (Am facut o mare tâmpenie si cineva e pe cale să mă toarne.)

-Trebuie să -ti spun ceva. (Mai bine iti zic eu ce tâmpenie am făcut.)

-Imi lipsesti asa de mult… (Am ajuns iar la … masturbare)

-A fost minunat azi noapte! (Cine dracu’ mai esti si tu?)

-M-am gândit mult. (Nu mai esti asa atrăgătoare ca seara trecută când eram beat.)

-Cred că am putea fi prieteni. (Esti urâtă.)

-O sa te sun eu. (Sper să nu te mai văd vreodată.)

-Ce s-a intamplat cu faţa ta? (Iar măstile astea cosmetice !)

- Da, imi place noua ta tunsoare. ( Inainte iti stătea mai bine.)

-Sigur că-mi place cum te-ai tuns! (O grămadă de bani la coafor si uite ce iese… )

- Mergem la cinema. (Poate mă laşi să te pipăi.)

-Te invit la masă. ( Vreau sa facem sex.)

-Vrei sa dansăm ? (Vreau sa facem sex.)

- Mă plictisesc. (Vreau sa facem sex…)

-Te iubesc! (Vreau sa facem sex!)

-Si eu te iubesc. ( Am mai zis deja, vreau sa facem sex!)

Concluzie: Intre ce spun si ce gandesc barbatii de fapt e o mare diferenta.


Nu voi intelege niciodata de ce femeile iubesc pisicile.
Pisica este independenta, nu asculta, nu vine cand o chemi, ii place sa stea afara toata noaptea, cand vine acasa se asteapta sa fie hranita si mangaiata iar apoi sa fie lasata in pace si sa doarma …..
Cu alte cuvinte, femeia apreciaza la pisica toate calitatile pe care le uraste la un barbat!!!!!

(I’ve never understood why women love cats. Cats are independent, they don’t listen, they don’t come in when you call, they like to stay out all night, come home and expect to be fed and stroked, then want to be left alone and sleep. In other words, every quality that women hate in a man, they love in a cat.)


Toti barbatii sunt extrem de ocupati.

Desi sunt extrem de ocupati, isi gasesc intotdeauna timp pentru femei.

Desi isi gasesc intotdeauna timp pentru femei, nu sunt interesati de ele decat ocazional.

Desi nu sunt interesati de femei decat ocazional, au in permanenta una pe langa ei.

Desi au in permanenta una pe langa ei, se mai dau si la altele.

Desi ei se mai dau si la altele, se enerveaza daca femeia de langa ei ii paraseste.

Desi se enerveaza cand sunt parasiti, tot nu invata din greseli si continua sa se dea la altele.


Orice barbat e Superman

Orice barbat viseaza sa fie ca Superman, fara sa stie ca in multe privinte chiar ii seamana. Iata cateva argumente:

*Are o dorinta innascuta sa poata vedea prin lucruri… si ce se afla dincolo de ele…

*Mereu trece prin cate o criza de identitate.

*Pare uman, dar in unele privinte parca vine de pe alta planeta…

*Vine de pe o planeta pe care nici o femeie nu e capabila sa o inteleaga.

*Se ascunde sub o masca, pentru ca lumea sa nu-si dea seama cine este cu adevarat.

*In situatii dificile, braveaza si se fereste sa-si arate slabiciunea.

* Pare ca are totul sub control, dar daca ii dai unda verde isi poate pierde capul foarte usor…

*Toata lumea il crede puternic si il pune sa ridice si sa care tot felul de obiecte grele.

*Isi schimba rapid hainele si intotdeauna le arunca pe unde apuca.

*Oricat de viteaz ar parea, arata caraghios in pantaloni mulati!

*Desi e atat de rational, este mereu intr-o stare de confuzie in ceea ce priveste DRAGOSTEA…

Despre casatorie si divort



In California, termenul de asteptare in cazul pronuntarii unui divort este de 6 luni si termenul de asteptare cand iti cumperi o arma este de numai 15 zile. Ne bucuram sa vedem cum ne sugereaza guvernul sa ne rezolvam problemele.

Un barbat, plangandu-se unui prieten:
— Aveam totul: o casa mare, o masina scumpa, dragostea unei femei frumoase… apoi… bluff! totul s-a dus de râpa…
— Ce s-a intamplat?- il intreaba prietenul.
— A aflat nevasta-mea…

Sotia: Hai sa iesim seara asta in oras sa ne distram!
Sotul: De acord. Dar daca ajungi acasa inaintea mea, sa-mi lasi lumina aprisa in hol.

De cati barbati e nevoie sa desfaca o sticla de bere? De niciunul. Trebuie sa fie deja desfacuta cand iti este adusa pe tava, in timp ce tu stai tolanit pe canapea si te uiti la meci.

Un barbat da buzna in casa si striga la sotie:
— Draga, impachteaza-ti lucrurile! Tocmai am catigat la loterie un milion de dolari.
Sotia intreaba:
— Sa iau lucruri pentru vreme calda sau rece?
— Nu-mi pasa, atata timp cat parasesti casa pana la amiaza.

Casatoria seamana atat de mult cu o masa la restaurant, impreuna cu un prieten. Faci comanda, dar dupa ce vezi ce a comandat celalalt, te oftici ca nu ai comandat si tu acelasi lucru.

Baietelul, catre tata: “ Tata, cat costa sa te casatoresti?”
Tatal: “Nu stiu, fiule. Inca platesc pentru asta.”

Baietelul: “Tata, e adevarat ca in unele tari din Africa, barbatul isi cunoaste sotia abia cand se casatoreste cu ea?
Tatal: “Asta se intampla peste tot, fiule.”

Casatoria este o sursa permanenta de frustrari. In primul an, barbatul vorbeste si femeia asculta. In anul al doilea, femeia vorbeste si barbatul asculta. In anul al treilea, amandoi vorbesc in acelasi timp si vecinii asculta.

O femeie se lauda in fata unui prieten:
— Datorita mie, sotul meu a ajuns milionar.
— Dar ce era inainte? – intreaba prietenul.
— Multimilionar.


Dumnezeu, catre Adam:
— Cum ai vrea sa fie sotia ta?
— Mi-ar place sa fie cea mai frumoasa fiinta din lume. Si as vrea sa faca tot ceea ce ii cer.
— Hmmm! – spune Dumnezeu.
—Mi-ar place sa munceasca din greu, sa fie desteapta si sa-i placa sa fie cu mine.
— Hmmm! As putea sa fac asta, dar te costa o mana si un picior.
— Si ce obtin la cel mai mic pret?

De ce barbatii insurati sunt mai grasi decat burlacii?
Burlacii se duc la frigider, nu vad nimic care sa le placa, apoi se duc in pat.
Barbatii insurati se duc in pat, nu vad nimic care sa le placa, apoi se duc la frigider.

Dupa 25 de ani de convietuire, o sotie ii spune sotului: “Stii, am fost nebuna cand m-am maritat cu tine.” “Stiu, raspunde sotul, dar eram asa de indragostit, ca n-am observat.”

— Sotia mea este un inger!
— Esti norocos! A mea inca traieste.

Cativa barbati in vestiarul unui club de fitness, asteptand sa intre la dus. Un telefon mobil lasat pe una din banci suna prelung… Un barbat il ia si raspunde.
— Alo?
— Buna draga, eu sunt. Esti la club?
— Da.
— Grozav! Sun de la mall-ul din apropiere. Tocmai am vazut o haina de blana superba… Pot sa o cumpar?
— Cat costa?
— Numai 1500 $. Arata fantastic!
— Ei, bine, du-te si cumpar-o daca iti place asa de mult.
…………
— A! In drum spre mall am trecut pe la reprezentanta Mercedes. Am vazut ultimele modele si unul mi-a placut mult de tot… am vorbit cu agentul de vanzari si mi-a oferit un pret bun… si de vreme ce tot vrem sa renuntam la BMV-ul ala vechi de anul trecut…
— Ce pret ti-a oferit?
— Numai 60 000 $. Poti sa crezi?
— OK, cumpara-l, dar il vreau cu toate optiunile incluse in pret.
…………
— Ah, inainte sa inchizi, ar mai fi ceva….
— Ce?
— M-am intalnit cu agentul de vanzari si mi-a spus ca s-a pus in vanzare casa pe care am vazut-o amandoi anul trecut… aceea cu piscina si gradina, in apropiere de plaja…
— Cat costa?
— Numai 450 000$… nu-i asa ca e o ocazie nemaipomenita?… si am trecut si pe la banca si am vazut ca putem acoperi suma cu contul nostru din banca…
— Bine, du-te si cumpar-o, dar sa nu dai mai mult de 420 000$. OK?
—Oh, scumpule… Mersi. Ne vedem mai tarziu! Te iubesc!
— Si eu… Pa…
Barbatul inchide, dupa care priveste uimit afisajul si intreaba privind catre ceilalti:
— Stie cineva al cui e telefonul asta?

Dictionarul dragostei – termeni noi – definitii haioase





DRAGOSTEA ….. impulsul care-i face pe doi oameni sa stea unul langa altul, desi in jur este loc suficient

SEXUL ….. o boala care te trage tot timpul la pat

BARBATI ……. persoane care se enerveaza pentru orice, stiu totul mai bine si n-au altceva in cap decat sex

CASATORIA …….. cea mai scumpa modalitate de a te culca cu o femeie

SARUTUL …. cea mai eficienta metoda de a astupa gura femeii

HOMOSEXUAL …………. barbat inteligent, sensibil si frumos (o mare pierdere pentru femei!)

BURLAC ………….. barbat care vine in fiecare dimineata la serviciu din directii diferite

LUPA ………………………….. dispozitiv care mareste, dar din pacate nu intareste

CEL MAI EFICIENT ANTICONCEPTIONAL ……. un NU hotarat

SANI ………………………… organe anatomice create pentru hranirea bebelusilor, dar tot barbatii se joaca mai mult cu ei

VIRGINA …. cea mai buna alegere pentru un barbat care nu suporta comparatiile

PRELUDIU ……….. prima etapa a unui act sexual reusit, cu conditia sa dureze cat dureaza o repriza de fotbal

BOSSUMFLATA ……………….. o secretara lasata insarcinata de seful ei

PORTOFELUL ……. adevaratul organ sexual al barbatului pentru ca intre un portofel mare si gros si un penis cu aceleasi caracteristici, femeia alege prima varianta

HAREM ……….. ce viseaza orice barbat dupa ce l-a trimis nevasta sa doarma singur pe canapeaua din sufragerie

FIDELITATE …….. o puternica mancarime cu interdictia de a te scarpina

DIPLOMAT ………… cineva care-ti spune sa te duci naibii cand nu mai e interesat de tine intr-un fel care te face sa crezi ca nu te va uita niciodata

SEX IN GRUP ……. munca de echipa care ofera avantajul ca poti pleca cand ai alta treaba

NEVASTA …………… femeia care te incanta o luna si te descanta toata viata

SIFONIER ….. spatiu locativ ocazional pentru cei care umbla cu nevestele altora

MIGRENA ………… metoda contraceptiva cel mai des folosita de femei

CASCAT………….. singura ocazie a unui barbat insurat de a deschide gura

INDIFERENTA …………atitudine adoptata de o femeie fata de un barbat care n-o intereseaza, interpretata de acesta: “ se lasa greu tipa!”

LACRIMI …… arme diabolice, specific feminine, care-l fac si pe cel mai puternic barbat sa cedeze

CURATENIE ………… obsesie tipic feminina cu repercursiuni grave asupra psihicului masculin

INTELECTUAL …….. cineva capabil sa se gandeasca mai mult de 2 ore si la altceva decat la sex

DRAGOSTEA …………. scurt atac de nebunie vindecabil prin casatorie sau prin indepartarea pacientului de cauza care i-a produs-o


 Daca stii si alte definitii haioase, te invitam sa postezi!

Casatoria – Definitii amuzante

Casatoria – pentru cei mai multi nu e asa cum se asteptau. Sa faci haz de necaz, e si asta un mod de detasare. Iata cateva definitii amuzante despre ceea ce inseamna pentru unii casatoria.

DEFINITIE CINEMATOGRAFICA: Un scenariu in care, mai devreme sau mai tarziu, se ajunge “la limita imposibilului”

DEFINITIE RELIGIOASA: Act religios care consta in a crea un rastignit in plus si o virgina mai putin

DEFINITIE JURIDICA: Sentinta prin care condamnatul pe viata este eliberat numai pentru rea purtare

Dragoste pe baza de contract.

DEFINITIE LITERARA: Divina Comedie derulata invers: intai Paradisul, apoi Purgatoriul si la sfarsit Infernul

Romeo si Julieta cu final neprevazut

Trecerea de la poezia simturilor la gesturi prozaice

DEFINITIE ALCHIMISTA: Piatra filosofala care transforma aurul in plumb

DEFINITIE NEUROLOGICA: Singura modalitate prin care poti sa-i scoti celuilat sexul din cap

DEFINITIE MEDICALA: Trecerea de la batai de inima la dureri de cap

DEFINITIE TURISTICA: Un drum greu accesibil care te duce spre necunoscut

DEFINITIE MATEMATICA: Adunare de probleme, scadere de libertati, inmultire de responsabilitati, impartire de bunuri, deziluzii ridicate la putere, sperante care tind la zero

O ecuatie cu multe necunoscute in care datele problemei se schimba permanent si care se dovedeste a fi fara solutie pana la urma

DEFINITIE MILITARA: Singurul razboi in care dormi in pat cu dusmanul

Singurul razboi in care fraternizezi cu inamicul

DEFINITIE FILOSOFICA: Experienta de viata care te face sa-ti pui intrebari si sa cauti solutii la probleme pe care nu le-ai fi avut niciodata daca ramaneai celibatar

DEFINITIE BIOLOGICA: Una din caile de selectie naturala. Procesul evolutiei ii elimina fara mila pe cei care esueaza.

DEFINITIE DIN VIATA CURENTA: Speranta versus dezamagire: nici o femeie nu are ceea ce spera si nici un barbat nu spera ceea ce are

O intersectie cu sens giratoriu care te obliga sa te invarti mereu in jurul aceleiasi persoane

Trecerea de la atentia mai multor barbati la neatentia unuia singur

DEFINITIE METEOROLOGICA: Un uragan care te lasa fara casa si masina

DEFINITIE FINANCIARA: Bursa la care actiunile se transforma in obligatiuni

Modul cel mai costisitor de a avea o femeie pe gratis

Polita de asigurare pentru care platesti, si platesti, si platesti toata viata, fara a mai primi vreodata ceva inapoi

Doua conturi bancare si un singur beneficiar

DEFINITII EPIGRAMATICE:

E un turn de fildeş dintre
Cele care-or să dureze.
Cei de-afară vor să intre,
Cei închişi, să evadeze. (George Petrone)

Un fiasco, întrucât
Soarta-i este hotărâtă:
Ea îi ţine de urât,
El o ţine de urâtă. (Ioan Pop)

Căsătoria, lucru dovedit,
E un contract semnat cu pompă mare
Şi un prilej, destul de fericit,
De a te lega la cap când nu te doare. (Gabriel Teodorescu)

Daca stii definitii amuzante despre ce inseamna casatoria, te invitsa le postezi!

Pasiunea barbatilor pentru masini


Chiar si cei care n-au incercat combinatia asta exploziva, viseaza la ea si sunt de acord ca e o chestie superhard. Iar cei care au trait experiente de acest gen, vor dori oricand sa le repete, fara teama ca aceste practici extreme pot dauna grav sanatatii.

Nu mai e de mult un mister de unde vine pasiunea barbatilor pentru masini, ca si cea pentru femei frumoase. Intre cele doua obsesii putem pune semnul egal, pentru ca – de fapt – ele au acelasi punct de plecare, undeva in copilarie, o chestie legata de libido (adica instinct erotic, pentru necunoscatori). Cel putin asa afirma specialistii in psihologia abisala, cum mai este numita psihanaliza.

Se pare ca masina reprezinta o extensie a organului sexual masculin si barbatii care isi cumpara o masina mare, scumpa, pricopsita, de fapt incearca – inconstient! – sa compenseze un deficit la acest capitol.

Iata o afirmatie care ar putea parea sexista, rauvoitoare, daca ar fi venit din partea unei femei, mai ales ca si despre ele tot psihologia ne spune ca traiesc o frustrare legata de invidia de penis. Dar constatarea se bazeaza pe teoria lui Freud, tatal psihanalizei – care, barbat fiind, stia el probabil ce spune – si este confirmata de alti profesionisti in bransa si de numerosi amatori pasionati de un subiect de o asa mare complexitate.

Pentru cei care au depasit de mult faza asta si ii ia cu ameteala numai cand aud cuvantul “psihanaliza”, vom spune pe scurt ca automobilul reprezinta un simbol falic (cuvantul vine de la latinescul falus, cum este numit “stiintific” organul sexual masculin). Tot de aici deriva si cuvantul “felatie”, nu cred ca trebuie sa explic ce inseamna, unele neologisme au fost asimilate cu o mare usurinta de catre tineretul receptiv (Internetul sa traiasca!).

O masina bengoasa este “prima iubire”, simbolul reusitei depline, visul de aur al “sexului tare”. In ea investesti pasiune, sudoare si bani. Tot ce faci cu masina e sugestiv si are o conotatie sexuala: o scoti, o privesti, o freci cu zel, o lustruiesti, esti foarte grijuliu cu ea, o speli si ai grija sa fie intotdeauna bine lubrifiata. Cand functioneaza la parametrii ei normali iti da un sentiment de satisfactie, mai ales cand are un motor puternic care vibreaza ori de cate ori apesi pe pedala de acceleratie.

O folosesti pe ici pe colo prin oras (in functie si de cat te tine benzina). Cu cat este mai mare, cu atat consuma mai multa benzina. Ori de cate ori ii faci plinul, iti pui problema sa nu se scurga prea repede benzina si sa faci – Doamne fereste! – pana prostului. Pentru ca, dupa cum spune reclama, “power is nothing without control.”

Intr-un alt spot publicitar, Renault isi misca fundul pe micul ecran, aratandu-ne un Megane. Sugestiv, nu? Mesajul subliminal este evident. Un “bottom” este o alta parte anatomica dotata cu sex appeal.

Iar cand maresti viteza ca sa depasesti un alt participant la trafic si se incinge o adevarate competitie pe sosea, tu de fapt vrei sa-i spui respectivului: “shfortza mea e mai mare decat shfortza ta”. Femeile nu inteleg lucrurile astea si mai degraba se indoiesc de integritatea ta mintala.
Daca masina e un simbol falic, nu-i de mirare ca eMasini “tari”, femei frumoase si multa adrenalina…
Chiar si cei care n-au incercat combinatia asta exploziva, viseaza la ea si sunt de acord ca e o chestie superhard. Iar cei care au trait experiente de acest gen, vor dori oricand sa le repete, fara teama ca aceste practici extreme pot dauna grav sanatatii.

Nu mai e de mult un mister de unde vine pasiunea barbatilor pentru masini, ca si cea pentru femei frumoase. Intre cele doua obsesii putem pune semnul egal, pentru ca – de fapt – ele au acelasi punct de plecare, undeva in copilarie, o chestie legata de libido (adica instinct erotic, pentru necunoscatori). Cel putin asa afirma specialistii in psihologia abisala, cum mai este numita psihanaliza.

Se pare ca masina reprezinta o extensie a organului sexual masculin si barbatii care isi cumpara o masina mare, scumpa, pricopsita, de fapt incearca – inconstient! – sa compenseze un deficit la acest capitol.

Iata o afirmatie care ar putea parea sexista, rauvoitoare, daca ar fi venit din partea unei femei, mai ales ca si despre ele tot psihologia ne spune ca traiesc o frustrare legata de invidia de penis. Dar constatarea se bazeaza pe teoria lui Freud, tatal psihanalizei – care, barbat fiind, stia el probabil ce spune – si este confirmata de alti profesionisti in bransa si de numerosi amatori pasionati de un subiect de o asa mare complexitate.

Pentru cei care au depasit de mult faza asta si ii ia cu ameteala numai cand aud cuvantul “psihanaliza”, vom spune pe scurt ca automobilul reprezinta un simbol falic (cuvantul vine de la latinescul falus, cum este numit “stiintific” organul sexual masculin). Tot de aici deriva si cuvantul “felatie”, nu cred ca trebuie sa explic ce inseamna, unele neologisme au fost asimilate cu o mare usurinta de catre tineretul receptiv (Internetul sa traiasca!).

O masina bengoasa este “prima iubire”, simbolul reusitei depline, visul de aur al “sexului tare”. In ea investesti pasiune, sudoare si bani. Tot ce faci cu masina e sugestiv si are o conotatie sexuala: o scoti, o privesti, o freci cu zel, o lustruiesti, esti foarte grijuliu cu ea, o speli si ai grija sa fie intotdeauna bine lubrifiata. Cand functioneaza la parametrii ei normali iti da un sentiment de satisfactie, mai ales cand are un motor puternic care vibreaza ori de cate ori apesi pe pedala de acceleratie.

O folosesti pe ici pe colo prin oras (in functie si de cat te tine benzina). Cu cat este mai mare, cu atat consuma mai multa benzina. Ori de cate ori ii faci plinul, iti pui problema sa nu se scurga prea repede benzina si sa faci – Doamne fereste! – pana prostului. Pentru ca, dupa cum spune reclama, “power is nothing without control.”

Intr-un alt spot publicitar, Renault isi misca fundul pe micul ecran, aratandu-ne un Megane. Sugestiv, nu? Mesajul subliminal este evident. Un “bottom” este o alta parte anatomica dotata cu sex appeal.

Iar cand maresti viteza ca sa depasesti un alt participant la trafic si se incinge o adevarate competitie pe sosea, tu de fapt vrei sa-i spui respectivului: “shfortza mea e mai mare decat shfortza ta”. Femeile nu inteleg lucrurile astea si mai degraba se indoiesc de integritatea ta mintala.
Daca masina e un simbol falic, nu-i de mirare ca ea le atrage si pe femei. Ele gem de placere cand se cuibaresc confortabil pe scaun alaturi de sofer si motorul toarce in surdina. Ideea de a face o partida in doi in masina actioneaza ca un puternic afrodisiac. Excesul de adrenalina s-ar putea sa va faca pe amandoi sa doriti sa experimentati lucruri noi si periculoase. Dar atentie, respectati instructiunile de folosire si aveti grija sa nu declansati airbag-ul!

Masina te ajuta sa rezolvi si o problema de natura sociala: atunci cand vrei, ai cu cine, dar nu ai unde. Si s-ar putea sa rezolve si o problema de natura psihologica: inhibitia care apare atunci cand vrei, ai cu cine, ai unde, dar nu ai dimensiunile necesare.

Ca o femeie frumoasa se asorteaza perfect cu o masina dichisita, asta e evident. Nu intamplator, specialistii in marketing apeleaza la cele mai frumoase urmase ale Evei pentru a-si prezenta la saloanele auto modelele noi de masini, care sunt astfel mai bine puse in valoare. Din pacate, dupa ce platesti, pleci acasa doar cu masina.a le atrage si pe femei. Ele gem de placere cand se cuibaresc confortabil pe scaun alaturi de sofer si motorul toarce in surdina. Ideea de a face o partida in doi in masina actioneaza ca un puternic afrodisiac. Excesul de adrenalina s-ar putea sa va faca pe amandoi sa doriti sa experimentati lucruri noi si periculoase. Dar atentie, respectati instructiunile de folosire si aveti grija sa nu declansati airbag-ul!

Masina te ajuta sa rezolvi si o problema de natura sociala: atunci cand vrei, ai cu cine, dar nu ai unde. Si s-ar putea sa rezolve si o problema de natura psihologica: inhibitia care apare atunci cand vrei, ai cu cine, ai unde, dar nu ai dimensiunile necesare.

Ca o femeie frumoasa se asorteaza perfect cu o masina dichisita, asta e evident. Nu intamplator, specialistii in marketing apeleaza la cele mai frumoase urmase ale Evei pentru a-si prezenta la saloanele auto modelele noi de masini, care sunt astfel mai bine puse in valoare. Din pacate, dupa ce platesti, pleci acasa doar cu masina.



Regulile barbatilor – reguli de buna purtare pentru femei

Draga mea, stii ca noua, barbatilor, nu le plac regulile. Singurele reguli pe care le acceptam si le respectam sunt cele de circulatie. Si asta doar pentru ca nu vrem sa ne lipsim de a doua placere din viata noastra, aceea de a conduce. Prima stii si tu care este.

Daca voi, femeile, ne tot bombardati cu indicatii la tot pasul, noi barbatii de ce am ramane mai prejos?
Iata regulile barbatilor (reguli de buna purtare pentru femei) stabilite si aprobate in consens de tabara masculina. Toate regulile sunt numerotate cu 1, cred ca-ti dai si tu seama de ce:

1.Sanii sunt facuti sa te uiti la ei. Ceea ce si fac. Nu incerca sa schimbi asta! E genetic!

1.Invata sa folosesti scaunul de la toaleta. Esti deja fata mare. Daca este ridicat, coboara-l, e simplu. Nu cred ca m-ai auzit pe mine plangandu-ma vreodata ca l-ai lasat coborat…

1.Weekend = sporturi. E ca luna plina sau fluxul si refluxul. Si asa trebuie sa ramana.

1.A merge la cumparaturi nu e sport.

1.Fii pozitiva, spune ce-ti place in loc sa-mi spui ce nu-ti place!

1.Plansul e santaj.

1.Cand vrei ceva, spune-o in mod direct. Aluziile directe nu functioneaza! Aluziile puternice nu functioneaza! Aluziile subtile, nici atat!

1.Daca ceea ce am spus poate fi interpretat in doua moduri, din care unul ar putea sa te supere sau sa te enerveze, considera ca am gandit in celalalt mod.

1.DA si NU sunt raspunsuri perfect acceptabile la aproape orice intrebare.

1.Orice am spus cu 6 luni in urma nu este acceptat intr-o cearta. De fapt, toate comentariile devin nule si neavenite dupa 7 zile.

1.Daca te intreb ce e in neregula si tu raspunzi “nimic” ma voi comporta ca si cum nimic nu e in neregula. Stiu ca minti, dar n-are rost sa ne certam pe tema asta.

1.Nu-mi pune decat intrebari la care doresti un raspuns. Daca totusi pui o intrebare la care nu doresti raspuns, asteapta-te la un raspuns pe care n-ai fi dorit sa-l auzi.

1.Vino la mine cu o problema doar daca vrei ajutor pentru rezolvarea ei. Asta e tot ce pot face. Nu sunt psihologul tau, iar daca vrei compatimire, le ai pe prietenele tale.

1.Poti fie sa ma rogi sa fac ceva, fie sa spui cum vrei sa fie facut. Nu ambele! Daca stii deja cum trebuie facut, mai bine fa-l!

1. Cristofor Columb nu a avut nevoie de indicatii, dar nici eu!

1.Te rog sa-mi spui tot ce ai de spus in timpul pauzelor publicitare.

1. Nu contesta niciodata abilitatile native ale unui barbat de a conduce.

1.Nu ma intreba ce parere am despre anumite lucruri, decat daca esti pregatita sa discutam subiecte ca: sex, sport sau masini.

1. O durere de cap care dureaza de cateva luni este o problema. Mergi la doctor!

1.Daca vrei o viata sexuala satisfacatoare, nu mai mima orgasmul!

1. Daca tu nu te imbraci ca fetele de la Victoria’s Secrets, nu te astepta ca eu sa ma port ca macho man.

1.Daca crezi ca esti grasa, probabil ca asa este. Nu ma mai intreba!

1.Nu ma intreba daca prietena ta arata mai bine decat tine. Nu mai cad in capcana asta a doua oara!

1.Toti barbatii vad doar in 16 culori, asa cum sunt setarile initiale Windows. Piersica nu e o culoare, iar dovlecelul e o leguma. Habar n-am ce inseamna mauve.

1.Cand ma mananca, ma scarpin. Si asa voi face mereu.

1.Hainele murdare se impart in mai multe categorii: arata curate/miros bine, arata curate/ miros rau, arata murdare/miros rau. Nu strica ordinea asta, exceptand situatia in care ai de gand sa le speli.

1.Drumul spre inima unui barbat trece prin stomac. Vrei sa-mi arati ce mult ma iubesti? Fa-mi o ciorba.

1.Facem si dragoste, dar fa-mi mai intai un sandvis.

1.Salata nu e mancare. Iar “desert” are pentru mine alta semnificatie.

1. Un tip care arata bine nu e neaparat un tip de treaba.

1.Supermodelele cu abdomen plat si corpul lucios sunt in majoritate gay. Resemneaza-te!

1.Eu sunt in forma. Rotundul este o forma.

1.Orice porti, iti vine bine, pe bune! Si daca ai sti ca pe barbati ii intereseaza mai ales ce se afla sub haine, n-ai mai cheltui atatia bani aiurea!

1.Ai destule haine.

1.Ai prea multi pantofi.

1.N-o sa arat niciodata ca Brad Pitt, asa cum nici tu nu o sa arati vreodata ca Angelina Jolie. Asa ca iubeste-ti aproapele!

Sex în public: 6 sfaturi de care să ţii cont ca să nu fii prinsă



O mare parte din atracţia sexului în public este fiorul pericolului. Dacă vrei să experimentezi cu partenerul tău în public cu un risc cât mai mic de a fi prinsă, vei fi nevoită să renunţi puţin la spontaneitate. Pregăteşte-te din timp şi pune în aplicare 6 sfaturi de care să ţii cont că să nu fii prinsă.





Începi cu un loc semi-public

Dacă nu ai mai făcut până acum sex în public, este recomandat să alegi pentru prima experienţă un loc public cât mai retras, în care şansele de a fi prinsă sunt minime.

Poţi alege un lift intr-o clădire sau scară de bloc cu minim două lifturi sau maşină parcată intr-o zona retrasă. Un decor încercat de mulţi sunt toaletele bine întreţinute ale unor localuri pretenţioase, dar chiar dacă ai găsit o toaletă curată şi retrasă, mirosul de dezinfectat nu este cel mai eficient afrodisiac.

Alege bine locul

Cu cât alegi un loc mai potrivit, cu atât şansele de a fi prinsă sunt mai mici. O poiană retrasă, departe de poteca turistică, poate fi o alegere bună la munte, dar pe litoral poate fi mai dificil să găseşti un colţ de plajă necirculat.

O magazie este un alt loc în care atmosfera se poate încinge cu riscuri minime, dar parcurile publice nu sunt un loc potrivit, dacă nu vrei o amendă pentru tulburarea liniştii publice sau chiar pedeapsă cu închisoarea.

Alege bine momentul

Sexul în public este cu siguranţă mai puţin riscant noaptea, dar acesta nu este singurul factor de care este important să ţii cont când alegi momentul.

În exterior, frigul poate fi suportat pentru o experienţă fierbinte, însă norii de ploaie şi tunetele sunt un semnal că nu este un moment bun. Spontaneitatea poate face experienţa şi mai erotică, însă pentru sex în public cu riscuri cât mai mici, este înţelept să-ţi planifici momentul.

Alege îmbrăcămintea corectă

Multe femei susţin că cel mai bun "echipament" pentru sexul în public este o fustă scurtă şi o bluză care se încheie în faţă cu nasturi. Poţi ridica fusta fără să o dai jos, iar dacă deschizi bluza îi oferi partenerul acces la sânii tăi fără să rămâi complet topless.

Astfel, chiar în cazul în care eşti prinsă, te poţi acoperi rapid şi poţi oferi un zâmbet naiv celui care te inoportunează: "Poftim? Ce făceam? Vi s-a părut..."

Fă-ţi un plan de acţiune

Pentru o experienţă cât mai plăcută, cu un risc minim de a fi prinsă, este important să planifici toate detaliile importante. Ai nevoie de prezervative? Lubrifiant? Dacă vrei sex la orizontală atunci cu siguranţă vei avea nevoie de cel puţin o pătură.

Poţi chiar proba hainele pe care le vei purta, că să te asiguri că se pot strânge intr-o poziţie în care nu te incomodează nici pe tine, nici pe partener. Gândeşte-te şi la poziţii şi la forma ta fizica. O cură scurtă cu comprimate de calciu reduce riscul de a avea cârcei, iar o mică încălzire te asigură împotriva întinderilor musculare.

Nu te pierde (prea mult) în moment

Sexul în public este de obicei rapid şi satisfăcător. Preludiul este redus sau sărit complet, deoarece cu cât trece mai mult timp, cu atât riscul de a fi prinsă este mai mare.

Bucură-te de moment, dar ţine cont şi de condiţiile din exterior. Pe munte, în sălbăticie, te poţi lasă în voia pasiunii, însă intr-un loc public intr-o localitate, indiferent de momentul zilei sau al nopţii, este mai înţelept să te grăbeşti.

8 minciuni pe care ţi le spune ca să ajungi în pat cu el

Minciunile spuse de bărbaţi ţin mai puţin de personalitatea şi valorile personale şi mai mult de moment şi context. Chiar şi cel mai onorabil bărbat va fi tentat să exagereze sau să mintă când a sta duce la sex şi el este excitat. Iată 8 minciuni pe care ţi le spune înainte să faci sex cu el.

"Te sun eu"

Dacă i-ai respins politicos avansurile sexuale la prima întâlnire, "Te sun eu" înseamnă de multe ori "S-ar putea să te sun, dacă mă hotărăsc că meriţi efort suplimentar". Mulţi bărbaţi spun asta automat şi atunci când nu au nicio intenţie să te sune. Cu această minciună păstrează însă o portiţa deschisă, pentru situaţia în care sunt excitaţi şi sunt dispuşi să te mai vrăjească puţin pentru asta.

"N-am mai spus nimănui asta până acum"

În cele mai multe cazuri, această afirmaţie este echivalentă cu "Nu ţi-am mai spus asta până acum", lucru urmat de o confesiune care să demonstreze cât de romantic/vulnerabil/minunat este el. Mulţi bărbaţi îşi pregătesc texte de "cucerit", care de multe ori au efectul scontat, iar femeia îşi lasă garda jos după o confesiune aparent sinceră.

"Nu facem sex, vreau doar să stau întins lângă tine"

Pentru cei mai mulţi bărbaţi, adevărul din spatele minciunii este "Dacă trebuie să stau aici o vreme pentru a avea o şansă de a face sex, ce am de pierdut?". Nu-ţi face iluzii că nu îşi doreşte să facă sex cu tine, dacă nu şi-ar dori acest lucru nu ar fi alături de tine, în întuneric.

"Te iubesc"

Mai există încă destui bărbaţi care folosesc cele două "cuvinte magice" pentru a obţine o noapte fierbinte. Cel mai des, această propoziţie este însă un răspuns la mărturisirea ta. Nu uita că bărbaţii se ataşează mai greu de femei într-un mod semnificativ, iar un "Te iubesc" timpuriu nu este în general un semn bun.

"Nu sunt căsătorit"

Cercetează-i degetul inelar înainte să-l crezi pe cuvânt. Scoaterea verighetei înainte de o seara în oraş este un obicei frecvent pentru bărbaţii care spera să obţină puţin sex clandestin în afara căsniciei.

"N-am fost niciodată cu ea"

Dacă vede vreun semn de gelozie din partea ta, te va asigura că nu a avut nicio relaţie cu femeia care ţi-a stârnit sentimentele negative. Nu contează dacă este vorba de o prietenă sau de o rivală, el îţi va spune că nu a fost cu ea, iar dacă este prins apoi cu minciuna, va continua cu "A fost doar o noapte, nici nu mai ţineam minte".

"N-avem nevoie de prezervativ. Eu n-am avut niciodată vreo BTS"

Chiar dacă nu minte şi crede cu adevărat că nu a avut vreo boală cu transmisie sexuală, este posibil să fi ignorat unele simptome recente. Nu poţi cere nimănui să-ţi ofere un buletin de analize de la primele contacte sexuale, dar te poţi asigura că nu renunţi la prezervativ, chiar dacă foloseşti alte metode de contracepţie.

"Promit că nu arăt filmarea nimănui"

Cea mai sigură cale de a te asigura că nu vrei da pe net de un "sex tape" cu tine în rolul principal este să nu participi la filmare. Dacă totuşi fotografierea sau filmarea experienţei te tentează şi te excită, las-o pe mai târziu. După o relaţie de câţiva ani, după o logodnă sau o căsătorie, va fi mult mai puţin tentat să arate filmele şi pozele prietenilor săi.

Cele mai bune sfaturi in dragoste pentru adolescente

Dragostea te poate invata sa zbori, dar si sa te prabusesti de la inaltimi ingrijoratoare. Urmatoarele sfaturi, daca le urmezi, vor actiona ca o parasuta de rezerva si te vor ajuta sa plutesti peste aceasta perioada dificila si durerile de inima aferente ei.


1. Ai rabdare

Unele adolescente isi gasesc iubiti, altele nu. Trebuie sa te simti bine in legatura cu tine insati inainte sa incepi sa-ti cauti unul. Incepe sa te vezi cu cineva numai cand te cunosti bine pe tine insati si stii ca asta iti doresti. Daca nu te simti pregatita, e foarte cool sa fii single si sa te distrezi cu grupul tau de prieteni.

2. Gaseste pe cineva care te place la fel de mult cum il placi si tu

Sentimentele care nu-ti sunt impartasite te pot face sa ai dubii in legatura cu toate aspectele vietii tale. Ai spus ceva gresit? Te imbraci cu ceva nepotrivit? Nu esti destul de interesanta? Intr-o relatie sanatoasa, sentimentele sunt reciproce. Va respectati unul pe celalalt si va distrati impreuna. Daca aceste exemple nu descriu situatia ta actuala, nu e nimic in neregula cu tine, dar probabil trebuie sa mai cauti baiatul potrivit.

3. Vorbiti despre Facebook inainte sa ajungeti pe el

Social media pune relatiile pe tapet, astfel incat toata lumea sa le poata vedea. Daca tocmai ai inceput o relatie cu un tip de care iti place, e perfect in regula sa-l rogi sa nu posteze inca poze sau lucruri legate de voi doi online. Unele informatii nu trebuie impartite cu toata lumea.

4. Trebuie sa stii cand sa treci mai departe

Uneori trebuie s-o recunosti: relatia nu functioneaza. Poate ca dragostea vietii tale s-a schimbat si a devenit rau si egoist. Poate ca ai realizat ca meriti mai mult. Daca iubitul nu iti ofera ceea ce ai nevoie, treci mai departe. Te va durea putin, dar in curand iti va fi de 100 de ori mai bine.

5. Nu te lasa presata

Presiunea nu e iubire si nu e normala. Trebuie sa-ti clarifici la inceputul unei relatii care sunt valorile tale in viata si cat de departe vrei sa mergi din punct de vedere fizic. Astfel nu va trebui sa iei decizii pripite in momente in care nu mai judeci bine.
Iata doua lucruri pe care le poti face pentru a evita sa fii presata: in primul rand evita situatiile in care un baiat s-ar putea astepta la mai mult decat esti dispusa sa oferi.
In al doilea rand, intalneste-te cu baieti de varsta ta. Fetele care se intalnesc cu baieti mai mari au sanse mai ridicate sa faca sex inainte de a fi pregatite pentru acest lucru.

6. Dragostea nu trebuie grabita

Uneori ideea de iubire e mai frumoasa decat iubirea insasi. De unde stii daca iubesti cu adevarat? Daca ai nevoie constanta de asigurari din partea celuilalt, daca nu te poti concentra la scoala, daca esti imprastiata si nu te gandesti decat la el, e clar ca esti indragosita, dar asta nu inseamna ca iubesti cu adevarat. Dragostea matura vine in timp. Cu cat va cunoasteti mai bine, cu atat vor fi mai puternice sentimentele voastre. Si nu trebuie sa fii cineva diferit pentru el. El te va place asa cum esti. In majoritatea cazurilor, acest tip de dragoste nu apare din prima, dar merita asteptarea.1. Ai rabdare

Unele adolescente isi gasesc iubiti, altele nu. Trebuie sa te simti bine in legatura cu tine insati inainte sa incepi sa-ti cauti unul. Incepe sa te vezi cu cineva numai cand te cunosti bine pe tine insati si stii ca asta iti doresti. Daca nu te simti pregatita, e foarte cool sa fii single si sa te distrezi cu grupul tau de prieteni.

2. Gaseste pe cineva care te place la fel de mult cum il placi si tu

Sentimentele care nu-ti sunt impartasite te pot face sa ai dubii in legatura cu toate aspectele vietii tale. Ai spus ceva gresit? Te imbraci cu ceva nepotrivit? Nu esti destul de interesanta? Intr-o relatie sanatoasa, sentimentele sunt reciproce. Va respectati unul pe celalalt si va distrati impreuna. Daca aceste exemple nu descriu situatia ta actuala, nu e nimic in neregula cu tine, dar probabil trebuie sa mai cauti baiatul potrivit.

3. Vorbiti despre Facebook inainte sa ajungeti pe el

Social media pune relatiile pe tapet, astfel incat toata lumea sa le poata vedea. Daca tocmai ai inceput o relatie cu un tip de care iti place, e perfect in regula sa-l rogi sa nu posteze inca poze sau lucruri legate de voi doi online. Unele informatii nu trebuie impartite cu toata lumea.

4. Trebuie sa stii cand sa treci mai departe

Uneori trebuie s-o recunosti: relatia nu functioneaza. Poate ca dragostea vietii tale s-a schimbat si a devenit rau si egoist. Poate ca ai realizat ca meriti mai mult. Daca iubitul nu iti ofera ceea ce ai nevoie, treci mai departe. Te va durea putin, dar in curand iti va fi de 100 de ori mai bine.

5. Nu te lasa presata

Presiunea nu e iubire si nu e normala. Trebuie sa-ti clarifici la inceputul unei relatii care sunt valorile tale in viata si cat de departe vrei sa mergi din punct de vedere fizic. Astfel nu va trebui sa iei decizii pripite in momente in care nu mai judeci bine.
Iata doua lucruri pe care le poti face pentru a evita sa fii presata: in primul rand evita situatiile in care un baiat s-ar putea astepta la mai mult decat esti dispusa sa oferi.
In al doilea rand, intalneste-te cu baieti de varsta ta. Fetele care se intalnesc cu baieti mai mari au sanse mai ridicate sa faca sex inainte de a fi pregatite pentru acest lucru.

6. Dragostea nu trebuie grabita

Uneori ideea de iubire e mai frumoasa decat iubirea insasi. De unde stii daca iubesti cu adevarat? Daca ai nevoie constanta de asigurari din partea celuilalt, daca nu te poti concentra la scoala, daca esti imprastiata si nu te gandesti decat la el, e clar ca esti indragosita, dar asta nu inseamna ca iubesti cu adevarat. Dragostea matura vine in timp. Cu cat va cunoasteti mai bine, cu atat vor fi mai puternice sentimentele voastre. Si nu trebuie sa fii cineva diferit pentru el. El te va place asa cum esti. In majoritatea cazurilor, acest tip de dragoste nu apare din prima, dar merita asteptarea.