31 mai 2012

Matrimonialele pe Internet, intre fericire si fiasco


Pasionatii site-urilor de dating online sunt din ce in ce mai muti si din ce in ce mai curiosi.

Nu se stie daca sunt multumiti sau nu de serviciile online. Dupa unele sondaje, fericiti sunt putini, iar teapa iau multi. Cum deosebesti teapa de fericire "din prima", asta este o reteta pe care nu o detine nimeni.

Cercetarea merita mai multa atentie, decat sondajul

Potrivit unui studiu elaborat de AnswerLab, companie angajata in cercetarea preferintelor consumatorilor, barbatii care urmaresc portalurile matrimoniale, isi consuma 65% din timp privind imagini, in timp ce femeile se multumesc cu 50%, iar in restul timpului citesc mesaje, scrie Infoniac.

Compania a organizat un test complex intr-o mare cafenea din San Francisco, California, SUA, implicand 39 de clienti fideli, din care 18 femei si 21 barbati, toti interesati in a face cunostinta cu parteneri de sex opus.

Cercetatorii au avut la dispozitie aparatura cu ajutorul careia au masurat unghiurile de incidenta a luminii in pupila si pe cornee, pentru a calcula modul cum se formeaza vizualizarea.

Urmarirea unghiului de incidenta a luminii si modificarea acestuia odata cu miscarea ochiului ne permite sa tragem concluzii obiective, cu privre la interesul pentru cele vazute. In acest fel, cercetarea devine mult mai putin subiectiva, decat un simplu sondaj, dependent in mare masura de starea de spirit a respondentului.

Imaginile creaza iluzii

Ochii nostri sunt in continua miscare si doar o foarte mica parte din campul vizual observa detaliile imaginii. In cautarea detaliilor complicate, cum sunt cele de pe ecranul matrimonial, ochii fac miscari rapide, pentru a scana campul interesant.

Simpla lectura nu simte necesitatea detaliilor, ochiul nu mai are nevoie de alte amanunte dupa ce a identificat litera si, ca urmare evolueaza cu mai putina mobilitate, chiar daca randurile textului il obliga sa parcurga intreg campul.

Cercetand astfel miscarea elementelor ochiului, a rezultat ca barbatii sunt interesati indeosebi sa studieze elementele grafice, chiar daca n-au certitudinea ca ele reprezinta efectiv persoana vizualizata.

Dezavantajul lor este ca imaginile induc mult mai usor iluzii si expun la erori generate de imaginatie.

Textul permite o apreciere mai lucida privind persoana care l-a conceput si l-a expus pe hartie. Concluzia ar trebui sa fie ca femeile isi fac o intelegere mai corecta despre necunoscutul din portal, decat barbatul despre necunoscuta.

Fiecare cu norocul lui

Facand aceste observatii, nu putem insa scapa din vedere faptul ca nici unul, nici celalalt n-au certitudinea ca partenerul sau respectiv partenera cu care intra in contactul virtual este chiar cel cu care va intra vreodata in legatura reala.

Este totdeauna posibil un intermediar, dispus sa prezinte acea imagine convenbila, care este asteptata la celalalt capat al legaturii virtuale.

De fapt, am ajuns la punctul nodal al contactului virtual: nu stii niciodata peste cine dai. Ar trebui sa rezulte categoric sfatul de a ne feri de asemenea legaturi, daca n-am sti ca, totusi, numerosi parteneri din lumea intreaga s-au cunoscut virtual, au dus o lunga relatie virtuala si sincera, ajungand in cele din urma la una reala si corecta.

Citind forumurile, nu odata descoperim chiar ca relatia corecta este insasi una fericita, pe care nu stiu s-o descopere cei intrati in relatii reale.

Calculele sunt bune, testele sunt interesante, sondajele ne pasioneaza, dar totdeauna intervine un factor care nu poate fi nici calculat, nici sondat: norocul. El este valabil si in spatiul virtual, si in cel real, oricand, in orice moment, totdeauna sau niciodata.

10 semne care-ti arata dragostea adevarata


Cum iti dai seama ca marea dragoste tocmai iti bate la usa? Multi dintre noi cautam partenerul ideal de-a lungul intregii vieti. De cele mai multe ori, indragostitii nu realizeaza decat tarziu ca iubesc iremediabil.
Psihologul Lisa Fischbach de la ElitePartner a explicat care sunt cele 10 semne care-ti spun ca ai gasit marea iubire, arata Bild.


1. Visele

Cateodata suntem indragostiti pana peste cap de partenerul nostru, dar visele care privesc un viitor impreuna se spulbera cat ai clipi din ochi. Motivul ar fi acela ca nu am gasit partenerul potrivit. Iubirea adevarata presupune ca trebuie sa te bazezi 100% pe cel de langa tine, daca este posibil, pentru totdeauna. Daca nu este asa, ai dat gres.

2. Planurile

Planurile care presupun o relatie mai lunga decat ceea ce inseamna un weekend sunt semnul unui viitor comun. O relatie devine stabila atunci cand partenerii au planuri care ii vizeaza pe amandoi. Tot ceea ce inseamna acasa, de la copii si pana la o excursie in jurul lumii, reprezinta reusita relatiei.

3. Prietenii comuni

Pe acestia ii gasesti cel mai repede daca va leaga pasiuni comune. Cea mai dezvoltata dintre aceste pasiuni este reprezentata de copii, daca si voi si cei cu care stabiliti legaturi aveti copii, reusita e deplina.

4. Detalii incarcate de iubire

De cele mai multe ori, marea iubire vizeaza micile detalii, cum ar fi sa raspunzi la atentiile partenerului asa cum ti-ai dori tu sa ti se raspunda. Nimic mai mult.

5. Bilantul pozitiv

Iubirea in doi inseamna si cearta. Tot ceea ce conteaza este intelegerea, atingerea unui punct comun. Daca gasiti cinci aspecte pozitive care va reunesc inseamna ca ati reusit, nicio cearta nu va poate distruge relatia.

6. Independenta personala

Niciun cuplu nu trebuie sa faca toate lucrurile impreuna. Independenta partenerilor duce la "cimentarea" relatiei, dar asta nu inseamna renuntarea totala la actiunile comune. Ideea e sa oferiti un echilibru relatiei.

7. Asemanarile/Ce va uneste

Studiile din psihologie si sociologie arata ca un cuplu este fericit si indestructibil daca are teluri si pasiuni comune. Concret: cati copii iti doresti sau cum iti doresti sa traiesti si unde, la tara sau la oras, nu poti stabili decat alaturi de partenerul tau.

8. Sexul

Pasiunea in cuplu nu dureaza o vesnicie. Nu conteaza cat de des o faci, conteaza calitatea actului sexual. Astfel, intr-o relatie de lunga durata, sensibilitatea si apropierea fizica nu trebuie neglijate. Doar asa puteti gasi fericirea.

9. Increderea

Intr-o relatie este important sa discuti aspectele importante ale vietii impreuna cu partenerul. Astfel, iti vei da seama daca cel de langa tine te intelege sau daca intre voi exista conexiune.

10. Cearta

Conflictele dintr-o relatie trebuie analizate si rezolvate constructiv. Doar asa exista sansa unei relatii fara oprelisti, unei relatii unde nu exista decat intelegere.

Iubire - Dragostea la prima vedere, mit sau realitate?

Chiar si cei care nu credeau in dragostea la prima vedere isi recunosc infrangerea atunci cand sunt sagetati de Cupidon. Dragostea la prima vedere depaseste logica, ratiunea si nu poate fi controlata. Nu l-ai vazut niciodata, nici macar nu e "genul tau", dar este suficient un zambet sau o privire fugara pentru ca viata sa ti se schimbe. Simti ca nu mai esti tu insati. Ai impresia ca il cunosti de-o viata, iar soarta v-a pus fata in fata in jocul dragostei. In fata acestei magii, cum ar putea un sceptic sa creada?

Si totusi dragostea la prima vedere exista. Unii o pun pe seama hormonilor sau a campurilor bio-magnetice care ne invaluie pe fiecare. Altii cred ca este scris in stele sa ne indragostim subit si irevocabil de cineva. Sau poate ca, de fapt, nu este vorba decat de o atractie fizica? Este imposibil sa descifram mecanismul tainic prin care doi oameni, pana atunci necunoscuti unul altuia, se indragostesc intr-o clipita?

O privire, un zambet, un gest. Te poti indragosti usor sau barbatul potrivit pentru tine trebuie sa te cucereasca dupa nenumarate intalniri si discutii? Cat dureaza de fapt dragostea la prima vedere? Chiar si cei mai reticenti, mai conservatori si rationali dintre noi nu pot opune rezistenta atunci cand vad pe cineva si nu-si mai pot dezlipi ochii. Desi e posibil sa constientizezi ca nu e persoana ideala pentru tine, nu mai poti judeca logic. De asemenea, nu mai exista nici o bariera de netrecut, ba, mai mult, nici nu te mai intereseaza parerea celor din jur.

La intrebarea "Ce inseamna dragostea la prima vedere?", multi nu stiu ce sa raspunda, iar altora le este foarte greu sa spuna exact, sa dea o definitie. Si totusi, am obtinut cateva raspunsuri, care mai de care mai interesante. In cazul barbatilor, cele mai multe raspunsuri au dat de inteles ca de fapt dragostea la prima vedere este o aventura. "O vezi si nu-ti poti lua ochii de la ea. Pur si simplu te hipnotizeaza si in acel moment nu te mai poti gandi decat la faptul ca vrei sa fii cu ea. Altceva de fapt nici nu conteaza. Abia mai apoi iti pui intrebari daca puteti avea o relatie sau daca va fi ceva de durata."

Cele mai multe fete vorbesc de fapt despre atractie fizica. Asa incat, probabil ca dragostea la prima vedere este in stransa legatura cu ceea ce astepti de la o relatie. Daca vrei sa te distrezi cu baiatul frumos care iti face ochi dulci, poti s-o faci fara regrete, dar sa nu astepti mai mult de atat. E posibil ca atunci cand il vei cunoaste mai bine sa-ti dai seama ca nu va potriviti sau ca discutiile cu el te plictisesc sau enerveaza. Daca esti o fire conservatoare, rationala, care se implica foarte mult, nu te arunca in bratele lui, pentru ca poate fi destul de riscant. Este posibil sa mearga si sa fiti impreuna toata viata, dar nu exclude nici contrariul.

Destul de usor ne putem indragosti la prima vedere. De o privire, de un zambet, de un gest, de un cuvant, de o conversatie formala de genul "Cobori la prima?" "Nu!". Mai greu este insa dupa ce ne indragostim. Ce ne facem atunci? Ne lasam dusi de val, nu ne gandim deloc la consecinte si riscam. La final, daca e alba, va dura mult si vom fi fericiti, daca e neagra, asa ramane. Doar o nebunie pe care probabil ca nu o vom regreta niciodata. Este inocenta amestecata cu pasiune. Este conlucrare a hormonilor, a inimii usoare si a mintii avide de necunoscut. Daca se termina nu lasa urme, doar amintiri placute si de obicei secrete. Cand nu se termina repede, poate face doi oameni fericiti pentru tot restul vietii. Dar adevarul este ca doi oameni pot fi fericiti si indragostiti toata viata chair daca nu se indragostesc la prima vedere.