31 mai 2012

Iubire - Dragostea la prima vedere, mit sau realitate?

Chiar si cei care nu credeau in dragostea la prima vedere isi recunosc infrangerea atunci cand sunt sagetati de Cupidon. Dragostea la prima vedere depaseste logica, ratiunea si nu poate fi controlata. Nu l-ai vazut niciodata, nici macar nu e "genul tau", dar este suficient un zambet sau o privire fugara pentru ca viata sa ti se schimbe. Simti ca nu mai esti tu insati. Ai impresia ca il cunosti de-o viata, iar soarta v-a pus fata in fata in jocul dragostei. In fata acestei magii, cum ar putea un sceptic sa creada?

Si totusi dragostea la prima vedere exista. Unii o pun pe seama hormonilor sau a campurilor bio-magnetice care ne invaluie pe fiecare. Altii cred ca este scris in stele sa ne indragostim subit si irevocabil de cineva. Sau poate ca, de fapt, nu este vorba decat de o atractie fizica? Este imposibil sa descifram mecanismul tainic prin care doi oameni, pana atunci necunoscuti unul altuia, se indragostesc intr-o clipita?

O privire, un zambet, un gest. Te poti indragosti usor sau barbatul potrivit pentru tine trebuie sa te cucereasca dupa nenumarate intalniri si discutii? Cat dureaza de fapt dragostea la prima vedere? Chiar si cei mai reticenti, mai conservatori si rationali dintre noi nu pot opune rezistenta atunci cand vad pe cineva si nu-si mai pot dezlipi ochii. Desi e posibil sa constientizezi ca nu e persoana ideala pentru tine, nu mai poti judeca logic. De asemenea, nu mai exista nici o bariera de netrecut, ba, mai mult, nici nu te mai intereseaza parerea celor din jur.

La intrebarea "Ce inseamna dragostea la prima vedere?", multi nu stiu ce sa raspunda, iar altora le este foarte greu sa spuna exact, sa dea o definitie. Si totusi, am obtinut cateva raspunsuri, care mai de care mai interesante. In cazul barbatilor, cele mai multe raspunsuri au dat de inteles ca de fapt dragostea la prima vedere este o aventura. "O vezi si nu-ti poti lua ochii de la ea. Pur si simplu te hipnotizeaza si in acel moment nu te mai poti gandi decat la faptul ca vrei sa fii cu ea. Altceva de fapt nici nu conteaza. Abia mai apoi iti pui intrebari daca puteti avea o relatie sau daca va fi ceva de durata."

Cele mai multe fete vorbesc de fapt despre atractie fizica. Asa incat, probabil ca dragostea la prima vedere este in stransa legatura cu ceea ce astepti de la o relatie. Daca vrei sa te distrezi cu baiatul frumos care iti face ochi dulci, poti s-o faci fara regrete, dar sa nu astepti mai mult de atat. E posibil ca atunci cand il vei cunoaste mai bine sa-ti dai seama ca nu va potriviti sau ca discutiile cu el te plictisesc sau enerveaza. Daca esti o fire conservatoare, rationala, care se implica foarte mult, nu te arunca in bratele lui, pentru ca poate fi destul de riscant. Este posibil sa mearga si sa fiti impreuna toata viata, dar nu exclude nici contrariul.

Destul de usor ne putem indragosti la prima vedere. De o privire, de un zambet, de un gest, de un cuvant, de o conversatie formala de genul "Cobori la prima?" "Nu!". Mai greu este insa dupa ce ne indragostim. Ce ne facem atunci? Ne lasam dusi de val, nu ne gandim deloc la consecinte si riscam. La final, daca e alba, va dura mult si vom fi fericiti, daca e neagra, asa ramane. Doar o nebunie pe care probabil ca nu o vom regreta niciodata. Este inocenta amestecata cu pasiune. Este conlucrare a hormonilor, a inimii usoare si a mintii avide de necunoscut. Daca se termina nu lasa urme, doar amintiri placute si de obicei secrete. Cand nu se termina repede, poate face doi oameni fericiti pentru tot restul vietii. Dar adevarul este ca doi oameni pot fi fericiti si indragostiti toata viata chair daca nu se indragostesc la prima vedere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu