31 mai 2012

10 semne care-ti arata dragostea adevarata


Cum iti dai seama ca marea dragoste tocmai iti bate la usa? Multi dintre noi cautam partenerul ideal de-a lungul intregii vieti. De cele mai multe ori, indragostitii nu realizeaza decat tarziu ca iubesc iremediabil.
Psihologul Lisa Fischbach de la ElitePartner a explicat care sunt cele 10 semne care-ti spun ca ai gasit marea iubire, arata Bild.


1. Visele

Cateodata suntem indragostiti pana peste cap de partenerul nostru, dar visele care privesc un viitor impreuna se spulbera cat ai clipi din ochi. Motivul ar fi acela ca nu am gasit partenerul potrivit. Iubirea adevarata presupune ca trebuie sa te bazezi 100% pe cel de langa tine, daca este posibil, pentru totdeauna. Daca nu este asa, ai dat gres.

2. Planurile

Planurile care presupun o relatie mai lunga decat ceea ce inseamna un weekend sunt semnul unui viitor comun. O relatie devine stabila atunci cand partenerii au planuri care ii vizeaza pe amandoi. Tot ceea ce inseamna acasa, de la copii si pana la o excursie in jurul lumii, reprezinta reusita relatiei.

3. Prietenii comuni

Pe acestia ii gasesti cel mai repede daca va leaga pasiuni comune. Cea mai dezvoltata dintre aceste pasiuni este reprezentata de copii, daca si voi si cei cu care stabiliti legaturi aveti copii, reusita e deplina.

4. Detalii incarcate de iubire

De cele mai multe ori, marea iubire vizeaza micile detalii, cum ar fi sa raspunzi la atentiile partenerului asa cum ti-ai dori tu sa ti se raspunda. Nimic mai mult.

5. Bilantul pozitiv

Iubirea in doi inseamna si cearta. Tot ceea ce conteaza este intelegerea, atingerea unui punct comun. Daca gasiti cinci aspecte pozitive care va reunesc inseamna ca ati reusit, nicio cearta nu va poate distruge relatia.

6. Independenta personala

Niciun cuplu nu trebuie sa faca toate lucrurile impreuna. Independenta partenerilor duce la "cimentarea" relatiei, dar asta nu inseamna renuntarea totala la actiunile comune. Ideea e sa oferiti un echilibru relatiei.

7. Asemanarile/Ce va uneste

Studiile din psihologie si sociologie arata ca un cuplu este fericit si indestructibil daca are teluri si pasiuni comune. Concret: cati copii iti doresti sau cum iti doresti sa traiesti si unde, la tara sau la oras, nu poti stabili decat alaturi de partenerul tau.

8. Sexul

Pasiunea in cuplu nu dureaza o vesnicie. Nu conteaza cat de des o faci, conteaza calitatea actului sexual. Astfel, intr-o relatie de lunga durata, sensibilitatea si apropierea fizica nu trebuie neglijate. Doar asa puteti gasi fericirea.

9. Increderea

Intr-o relatie este important sa discuti aspectele importante ale vietii impreuna cu partenerul. Astfel, iti vei da seama daca cel de langa tine te intelege sau daca intre voi exista conexiune.

10. Cearta

Conflictele dintr-o relatie trebuie analizate si rezolvate constructiv. Doar asa exista sansa unei relatii fara oprelisti, unei relatii unde nu exista decat intelegere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu