22 mai 2012

Despre fidelitate si infidelitate, dragoste, iubire, adevar si minciuna.

Orice cuplu se construieste pornind de la iubire, afinitati, si nevoia de incredere. Ce loc ocupa increderea si fidelitatea in acest tablou? S-ar parea ca tocmai increderea si fidelitatea constituie baza reala a unei relatii stabile si armonioase. Increderea reciproca si fidelitatea sunt necesitati care isi cer drepturile in toate planurile unei relatii de cuplu. In fiecare vineri seara, ai incredere ca nu te minte atunci cand iti spune ca are de lucru, el mergand, de fapt, la bere cu baietii. Sa ai incredere cand iti spune ce salariu are, cand iti spune ce dor ii este de tine.

Toate acestea tin de siguranta ta personala, te fac sa te simti iubita si importanta pentru omul pe care il iubesti. Nu esti chinuita de gelozie si-i acorzi partenerului tau credit nelimitat. Dar poti fi sigura, absolut sigura, ca nu te-a inselat si nu te va insela niciodata? Daca te uiti in jur, constati ca majoritatea barbatilor au "calcat stramb" macar o data in viata. Sotiile sau iubitele lor stiu sau nu acest lucru, arata sau nu ca stiu, il accepta ca atare sau, prefera sa rupa relatia dupa un asemenea incident.



Barbatii sunt mai inclinati catre aventuri sexuale. Oare o aventura de o noapte a partenerului tau este o tragedie? Acest lucru depinde numai de felul cum interpretezi si percepi infidelitatea lui. De asemenea, conteaza daca s-a intamplat o singura data ori daca istoria se tot repeta.

Fidelitatea lui in plan sexual are consecinte directe asupra ta. Faptul ca esti "unica" iti sporeste increderea in tine insati si respectul fata de propria persoana. Aceasta siguranta intareste legatura dintre tine si partener. Lucrurile stau exact invers atunci cand esti umilita si frustrata de infidelitatea lui: te vei considera urata, neatragatoare si neinteresanta, ceea ce se va rasfrange in mod diferit asupra vietii tale sociale. In orice caz, relatia voastra va avea de suferit pe toate celelalte planuri.

Fidelitatea sexuala are o mare importanta nu numai pentru armonia relatiei, ci si pentru propria ta sanatate. Fidelitatea sexuala iti ofera nu numai linistea sufleteasca de care ai atata nevoie, dar si siguranta unei relatii cu un partener sanatos, in acest secol in care s-au inmultit bolile care se transmit pe cale sexuala. Romantismul si misterul fac parte din vraja unei relatii, dar poti fi sigura ca misterul nu se poate dovedi partea intunecata a partenerului tau?

Infidelitatea este foarte raspandita in randul cuplurilor, multe ajung din acest motiv la psiholog. Aceasta este motivul pentru care numeroase cupluri ajung sa se desparta. Unii sunt in stare de crima sau de sinucid din aceste motive. Dar oare ce inseamna a fi fidel pentru cuplul vostru? Poate ca este o tema despre care ati vorbit sau, daca nu, poate ca veti vorbi la un moment dat. Viata sexuala este strans legata de acest concept pe care-l numim fidelitate.

A face sex cu un singur partener este o stare a individului incurajata educational si social. Fondarea unui camin raspunde unei nevoi fundamentale de securitate, de stabilitate si de implinire. Si exista intotdeauna, in anturajul oricui, un exemplu sau doua de cupluri distruse de infidelitatea unuia dintre parteneri. Fidelitatea este ca un zid de protectie impotriva noastra, impotriva propriilor excese greu de controlat, care ar putea fi distrugatoare pentru relatie. In plus, unele dintre femei raman fidele pentru ca le este teama sa nu piarda totul, inclusiv avantajele materiale pe care le au datorita vietii de cuplu. Conform unuor sondaje, frica de a pune relatia in pericol este motivul cel mai des invocat (27%) de catre femei, pentru a explica de ce nu cedeaza tentatiilor. Pentru 24% dintre ele, teama de a-si rani partenerul le face sa ramana credincioase.

Limbajul trupului, cum sa descifram semnele transmise de partener.

Cel mai important lucru intr-o relatie este comunicarea. Comunicarea exprima ceea ce gandim; dar comunicarea nu se rezuma doar la cuvinte, noi comunicam si prin gesturi, mimica, voce, pozitia corpului, dar si distanta fata de cel cu care vorbesti. Toate aceste elemente care insotesc cuvintele, uneori pot fi in contradictie cu cele spuse, si pot arata adevaratele ganduri, sentimente. Limbajului trupului, poate arata si atractia asupra sexului opus. Succesul tine de priceperea transmiterii semnalelor de atractie fizica si de recunosterea lor. Femeile recunosc mai multe astfel de semnale si cu o mai mare rapiditate in comparatie cu barbatul. Femeile folosesc mai multe modalitati de a atrage sexul opus. Unele moduri de exprimare a celor mai fierbinti dorinte sunt inconstiente, innascute.


Limbajul trupului este o forma reala si puternica de comunicare. Poate fi aproape imperceptibila sau uimitor de evidenta. Limbajul trupului poate da chiar si o viziune interioara despre modul in care te priveste persoana respectiva. Iata care ar fi cateva semne care ne arata ca un barbat ne place:
  • buzele intredeschise. Daca lui ii va placea ceea ce vede, buzele lui se vor intredeschide automat atunci cand il vei privi pentru prima data.
  • incerca sa-ti atraga atentia. Pentru unii barbati, acest lucru s-ar putea sa insemne o simpla aranjare a nodului de la cravata sperand ca tu ii vei observa gestul. Altii se transforma in adevarati clovni devenind atat de galagiosi si vorbareti. Orice miscare exagerata sau gest inseamna de obicei ca vrea sa iasa in evidenta. Un alt semn poate fi: inconstient se va detasa de grupul de prieteni si va ramane ceva mai departe de acestia, sperand sa fie observat individual.
  • isi aranjeaza parul. Fiecare gest pe care il va alege va depinde de pieptanatura parului sau pe care va dori sa o faca mai atragatoare.
  • sprancenele lui vor ramane ridicate cat timp vorbesti. Usor surprinse, expresia ciudata inseamna ca te gaseste fascinanta.
  • se va juca cu nasturii de la haina. Este o activitate deplasata deoarece ti se va parea putin nervos, plus o dorinta inconstienta de a-si schimba hainele. Daca isi va scoate sacoul de tot, inseamna ca deja isi imagineaza pantofii sub patul tau.
  • te va acoperi cu haina sau puloverul lui. Putini barbati vor accepta sa o vada pe prietena lor intorcandu-se seara de la bar imbracata in haina altui barbat. Nu conteaza ca ea va dardai din toate incheieturile din cauza frigului. El va dori sa fie haina ei, deoarece este un gest protector, sexy si care atesta simtul proprietatii. Acesta inseamna: "ce este al meu este si al tau", ceva ce a fost foarte aproape de pielea lui va fi acum aproape de pielea ta. Haina va mirosi ca el si cu asta incepe totul; apoi va mirosi ca tine cand i-o vei da inapoi.
  • isi atinge fata foarte des, in timp ce se uita la tine. Daca este interesat de tine, isi va freca obrazul in sus si in jos cu spatele degetelor, isi va atinge urechile sau isi va freca barbia. Atunci cand suntem atrasi de cineva, pielea noastra (in special buzele si gura) devin extraordinar de sensibile la atingere sau la alte stimulari. Daca fumezi, vei trage mai mult din fumul de tigara. Daca bei, vei bea cu mai multe sorbituri. Vei incepe sa-ti atingi gura deoarece buzele sunt foarte sensibile si iti va face placere sa te atingi.
  • te va ghida punandu-si bratul sub cotul tau sau pe spate in dreptul taliei. Ghidarea bratului nu este doar una din bunele maniere si o modalitate politicoasa de a te ghida prin multime; el vrea sa se asigure ca stii cu siguranta in ce parte te indrepti ducandu-te acolo unde vrea el. Nu vrea sub nici o forma sa te piarda! De asemenea, vrea sa-ti arate ca "are grija de tine" asa cum nici un alt barbat nu o poate face. Odata cu ghidarea bratului, vor exista o multime de atingeri "intamplatoare".

De ce este dragostea uneori dura merita riscu ?

In cele mai multe cazuri in dragoste risti sa suferi, dar
nu oricum ci cu urmari. A iubi inseamna mare lucru,dar a te
lasa iubit practic inseamna totul. De ce atunci cand 2 persoane
incapatanate se plac super mult nu renunta la orgoliu.......
exista acea paralela in care esti bun cu toata lumea si rau doar
cu cel de langa tine care vrea sa iti ofere totul sa fie cu u.
Multe se intampla,zilele trec si tu crezi ca va fi totul
ok,dar orice speranta se naruie cand vezi nesimtirea care te
incolteste si nu mai are limite......mai ramane ceva de
facut..........o noua sansa de a risca, pei daca risti e posibil
ca a 2 oara sentimentele sa fie mai puternice si sa suferi mai
mult..............merita oare aceea persoana sa risti?
Daca va zic sa nu riscati ziceti ca sunt onanist si o
sa imi dati replica cum ca trebuie sa risti in viata ca sa ajungi
sus. Asta am inteles,dar nu risti in viata,pentru ca la oricat de
multe incercari te pune persoana iubita,nu te lasa sa fi trist nici
macar o secunda. Viata este oare o ruptura intre a trai cu
cineva si a suferi singur dupa ce trec momentele unice din
relatia avuta.De ce atunci cand ti se face dor de o persoana
nu o suni?orgoliu,incapatanare sau nesimtire sunt multe lucruri
pe care trebuie sa le impartasesti,dar parca te retine caracterul
tau. Daca stii ce se va intampla in continuare in relatia pe care
o ai de ce multi dintre noi nu renunta?pentru ca ei cred ca se
va schimba,va zic yo ca va ramane la fel, va incerca sa va
demonstreze cateva ore, zile,dar va ramane la fel. Niciodata nu
te schimbi daca iti cere persoana de langa tine,te schimbi doar
atunci cand simti tu ca trebuie sa faci pasul asta.
Vorbeam zilele trecute cu o buna prietena si imi
spunea indirect ca ar vrea sa existe o zi numita "The true",oare
ar fi mai bine asa sa poti sa zici tuturor persoanelor ce ai sa le
zici,dar macar persoanei iubite cu ce a gresit in fata ta,ce a
facut bine si ce nu? eu nu cred pentru ca totul intre voi se va
schimba dramatic,nu este bine sa ti in tine, dar daca persoana
de langa tine nu stie sa te aprecieze nu o sa ii pese de tine si
momentul adevarului se va transforma in despartire.
Cea mai mare nelamurire o am impotriva persoanelor care
tin in ele cand li se intampla ceva aiurea in viata,dar mai ales in
dragoste,de ce sunt super amuzanti,de gasca, gata oricand sa
iasa peste tot sa se distreze, sunt mereu bine-dispusi.Ascund
ei oare ceva in interior?sunt asa de fatada? intrebari grele care
necesita atentie totala cand intalnesti aceste persoane pentru
ca atunci cand apuci sa le cunosti remarci ca de fapt viata le-a
jucat feste la un moment dat si incearca sa uite acele
momente minunate pe care le-a petrecut alaturi de persoana
care era gata sa renunte la tot pentru a-i fi alaturi,dar cu
trecere timpul cand descoperi ce greseala era sa faci si de fapt
persoana de langa tine nu este asa cum crezi nu mai ai
incredere in nimeni,uneori nici in tine,dar neavand incotro lasi
aproape totul in tine si vrei sa demontrezi persoanelor de langa
tine ca esti puternic ca si fire,uneori poate sa iti reuseasca,dar
alteori hmmmm........... Timpul trece pe langa noi si nici
nu ne imaginam cat de repede ajungem sa trecem peste
momentele urate ale vietii si ne trezim ca intalnim pe altcineva,
dar simtim ca nu mai poate fi ca la inceput si nu stim ce sa
facem,merita riscul?daca te gandesti cum ai trecut de ultimele
relatii parca nu ar merita,dar cred ca merita sa incerci pentru
ca fiecare persoana va intalni mai devreme sa mai tarziu
persoana potrivita cu care isi va petrece o buna
perioada a vietii.Multi stau in loc si le place sa traiasca din
trecut,dar intotdeauna viitorul conteaza indiferent
de ce ai face.......... iubirea merita incercata cu riscul
de a suferi.. ......Nu ai incotro
te gandesti ca ai facut-o si pe asta si mergi mai departe,nu ai
incotro.........ce este mai frumos decat iubirea?