22 mai 2012

Limbajul trupului, cum sa descifram semnele transmise de partener.

Cel mai important lucru intr-o relatie este comunicarea. Comunicarea exprima ceea ce gandim; dar comunicarea nu se rezuma doar la cuvinte, noi comunicam si prin gesturi, mimica, voce, pozitia corpului, dar si distanta fata de cel cu care vorbesti. Toate aceste elemente care insotesc cuvintele, uneori pot fi in contradictie cu cele spuse, si pot arata adevaratele ganduri, sentimente. Limbajului trupului, poate arata si atractia asupra sexului opus. Succesul tine de priceperea transmiterii semnalelor de atractie fizica si de recunosterea lor. Femeile recunosc mai multe astfel de semnale si cu o mai mare rapiditate in comparatie cu barbatul. Femeile folosesc mai multe modalitati de a atrage sexul opus. Unele moduri de exprimare a celor mai fierbinti dorinte sunt inconstiente, innascute.


Limbajul trupului este o forma reala si puternica de comunicare. Poate fi aproape imperceptibila sau uimitor de evidenta. Limbajul trupului poate da chiar si o viziune interioara despre modul in care te priveste persoana respectiva. Iata care ar fi cateva semne care ne arata ca un barbat ne place:
  • buzele intredeschise. Daca lui ii va placea ceea ce vede, buzele lui se vor intredeschide automat atunci cand il vei privi pentru prima data.
  • incerca sa-ti atraga atentia. Pentru unii barbati, acest lucru s-ar putea sa insemne o simpla aranjare a nodului de la cravata sperand ca tu ii vei observa gestul. Altii se transforma in adevarati clovni devenind atat de galagiosi si vorbareti. Orice miscare exagerata sau gest inseamna de obicei ca vrea sa iasa in evidenta. Un alt semn poate fi: inconstient se va detasa de grupul de prieteni si va ramane ceva mai departe de acestia, sperand sa fie observat individual.
  • isi aranjeaza parul. Fiecare gest pe care il va alege va depinde de pieptanatura parului sau pe care va dori sa o faca mai atragatoare.
  • sprancenele lui vor ramane ridicate cat timp vorbesti. Usor surprinse, expresia ciudata inseamna ca te gaseste fascinanta.
  • se va juca cu nasturii de la haina. Este o activitate deplasata deoarece ti se va parea putin nervos, plus o dorinta inconstienta de a-si schimba hainele. Daca isi va scoate sacoul de tot, inseamna ca deja isi imagineaza pantofii sub patul tau.
  • te va acoperi cu haina sau puloverul lui. Putini barbati vor accepta sa o vada pe prietena lor intorcandu-se seara de la bar imbracata in haina altui barbat. Nu conteaza ca ea va dardai din toate incheieturile din cauza frigului. El va dori sa fie haina ei, deoarece este un gest protector, sexy si care atesta simtul proprietatii. Acesta inseamna: "ce este al meu este si al tau", ceva ce a fost foarte aproape de pielea lui va fi acum aproape de pielea ta. Haina va mirosi ca el si cu asta incepe totul; apoi va mirosi ca tine cand i-o vei da inapoi.
  • isi atinge fata foarte des, in timp ce se uita la tine. Daca este interesat de tine, isi va freca obrazul in sus si in jos cu spatele degetelor, isi va atinge urechile sau isi va freca barbia. Atunci cand suntem atrasi de cineva, pielea noastra (in special buzele si gura) devin extraordinar de sensibile la atingere sau la alte stimulari. Daca fumezi, vei trage mai mult din fumul de tigara. Daca bei, vei bea cu mai multe sorbituri. Vei incepe sa-ti atingi gura deoarece buzele sunt foarte sensibile si iti va face placere sa te atingi.
  • te va ghida punandu-si bratul sub cotul tau sau pe spate in dreptul taliei. Ghidarea bratului nu este doar una din bunele maniere si o modalitate politicoasa de a te ghida prin multime; el vrea sa se asigure ca stii cu siguranta in ce parte te indrepti ducandu-te acolo unde vrea el. Nu vrea sub nici o forma sa te piarda! De asemenea, vrea sa-ti arate ca "are grija de tine" asa cum nici un alt barbat nu o poate face. Odata cu ghidarea bratului, vor exista o multime de atingeri "intamplatoare".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu