9 august 2012

Protejeaza-ti mariajul de separare sau divort




Toata lumea stie ca aproximativ jumatate din casatoriile din ultima perioada sfarsesc cu un divort. Ceea ce putini stiu este ca majoritatea acestor finaluri neasteptate pot fi evitate cu un minim de efort din partea celor doi soti. Iata in cele ce urmeaza cativa pasi importanti in acest sens.

1. Discutati mai des, mai deschis si mai sincer. Daca unul dintre voi e mai inchis, e nevoie de un mic exercitiu de curaj. Unul cu consecinte extrem de pozitive asupra relatiei voastre, dat fiind faptul ca procesul de comunicare este probabil cel mai important. Nu-ti fie frica sa fii vulnerabila in fata partenerului si sa ii expui deschis tot ceea ce te framanta in viata de zi cu zi. E nevoie de dialog insa si nu de monolog iar sentimentele nu trebuie pastrate ascunse undeva intr-un colt al sufletului. Daca nu altfel, programeaza o zi in fiecare saptamana in care sa discutati despre problemele de cuplu si nu lasati comunicarea la voia intamplarii.

2. Faceti sex mai des. Diversitatea este condimentul esential al unei vieti fericite iar acest termen este cu atat mai important cu cat il folositi in legatura cu viata sexuala. Potrivit statisticilor, cuplurile care fac sex macar o data pe saptamana au sanse mai mici sa ajunga la divort decat cele care isi neglijeaza acest aspect al vietii de cuplu. Experimentati impreuna noi pozitii, noi locatii, noi idei care sa va scoata din rutina si sa va condimenteze experientele sexuale.

3. Nu va fie frica sa cereti ajutorul specialistilor. Majoritatea cuplurilor recurg la terapie doar in ultima instanta, lasand specialistului foarte putine sanse de a mai salva ceva. Nu e nicio rusine sa ceri ajutor atunci cand te afli in dificultate, important e sa o faci din timp, inainte de a fi prea tarziu.

4. Petreceti regulat timp impreuna, ca si cuplu. Toate cuplurile, in special cele care au si copii, au nevoie de o seara speciala in fiecare saptamana pe care sa o petreaca impreuna, departe de grijile vietii de zi cu zi, de preferabil in oras. Nu e nevoie nici sa cheltui o multime de bani, puteti alege o plimbare linistita prin parc sau pe malul raului din orasul in care locuiti. Incercati insa in tot acest timp sa nu discutati despre copii, despre finante sau despre alte probleme curente.

5. Nu renuntati la prieteni. Nu ii poti cere partenerului si nici nu te poti astepta de la el sa fie absolut totul pentru tine. Amandoi aveti nevoie de prieteni cu care sa va vedeti din cand in cand, alaturi de care sa petreceti timp personal, sa povestiti, sa practicati sporturi si asa mai departe. E bine ca din cand in cand sa iesiti in oras si alaturi de alte cupluri.

6. Exersati iertarea. Nimeni nu e perfect. Poarta-i pica partenerului pentru greselile sale si vei distruge astfel fundatie pe care se bazeaza intreaga voastra casnicie. Iertarea este o unealta extrem de puternica care va va ajuta sa pregatiti terenul pentru o viata fericita in doi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu