26 octombrie 2012

Cum sa fii fericita in doi


Unele cupluri pur si simplu par sa fie indragostite pana peste cap... Te intrebi si tu cum reusesc? Nu e faptul ca vietile lor sunt mai usoare sau mai perfecte decat a ta - dar stiu cum sa mentina rutina de zi cu zi fara sa-si erodeze relatia. Traieste o parte din ceea ce traiesc ei, integrand aceste strategii si in viata ta amoroasa.

Indragosteste-te din nou

Ia o decizie constienta de a fi indragostita. Cu cat actionezi mai mult ca si cum ai fi indragostita, cu atat te vei simti mai mult ca si cum esti...

Aminteste-ti vremurile bune

Trateaza-ti partenerul asa cum o faceai la inceputul relatiei. Fa o lista cu toate lucrurile pe care le faceati impreuna si adauga orice fantezii noi. Planuieste-le si fa-le sa devina realitate.

Ajuta-ti partenerul sa se simta mai iubit si mai sigur in dragoste

Astfel, el se poate deschide fata de tine si isi poate exprima sentimentele si ideile fara teama de a fi atacat sau judecat. Fa-i complimente, lauda-l, imbratiseaza-l. Gesturile mici fac cele mai mari declaratii.

Nu lua decizii unilaterale

Sunteti o echipa in atat de multe moduri, deci comporati-va ca atare. Consultati-va unul cu celalalt si luati decizii impreuna, indiferent ca e vorba de lucruri mici sau mari. Fii dispusa sa faci compromisuri.

Fii prezenta

Antreneaza-ti mintea sa ramana in acest moment - nu la locul de munca, nu la ce culoare ai vrea sa zugravesti in bucatarie sau la faptul ca e timpul sa mergi cu cainele la veterinar.

Fii atenta la aspectul tau fizic

Acorda-ti timp pentru a ramane in forma si pentru a arata bine unul pentru celalalt. Conteaza.

Sporeste compatibilitatea dintre voi

Cuplurile, atunci cand sunt in criza, se concentreaza pe toate modurile in care sunt diferiti, pe cand cei indragostiti isi subliniaza asemanarile si cred ca diferentele dintre ei ii completeaza. Construieste compatibilitate facand cu randul atunci cand planuiti activitati pe care sa le faceti impreuna. Daca nu iti place alegerea partenerului, nu te plange, vine si randul tau...

Nu dati vina unul pe altul

 Inlocuiti vina si critica cu solutii si tandrete. Rezolvati problemele impreuna - stati aproape, tineti-va de maini, atingeti-va parul si fata unul altuia. Fiti jucausi. Cand a fost ultima data cand ati ras impreuna?

Planuiti sa faceti sex

Spontaneitatea este buna, dar cuplurile inteligente stiu ca sexul de calitate nu se intampla pur si simplu. Ca in cazul a orice altceva, e nevoie de timp si de planificare.

Bazati-va pe fapte si nu pe interpretari

Poti sa crezi ca stii, dar nu poti fi sigura ca asa si e. Poate te astepti ca el ar trebui sa stie, dar nici asta nu e corect. Intotdeauna clarificati-va interpretarile eronate si neintelegerile pentru a va asigura ca nu va scot din cursul normal al lucrurilor.

Certati-va corect - si numai cu programare

Stabiliti un timp limita pentru a discuta o problema si limitati-va comentariile doar la acea problema. Este mai usor sa te relaxezi si sa te simti liber sa te bucuri de celalalt cand stii ca nu vei fi suprins cu o furtuna de reclamatii si critici.

Pregatiti-va pentru pauze

Chiar si in cele mai apropiate casatorii, toti avem nevoie de timp pe care sa-l petrecem singuri. Nu o lua personal si nu va faceti unul pe celalalt sa va simiti vinovati daca aveti nevoie sa va regrupati spiritual si emotional. Doar asigura-te ca ii spui partenerului cand te decizi ca ai nevoie de o pauza (maxim o zi) si cand revii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu